Előfizetői tartalom

Felülvizsgálja tevékenységét az EKB, miközben lassabb növekedést vár

Portfolio
A következő egy évben mélyrehatóan átvizsgáljuk a jegybank tevékenységét és közben egyelőre törekszünk arra, hogy elérjük a közép távú inflációs célt – hangsúlyozta a mai első kamatdöntési sajtótájékoztatóján Christine Lagarde. Az Európai Központi Bank új elnöke azt mondta: ő se nem héja, se nem galamb hozzáállású a monetáris politikában, hanem igyekszik a Kormányzótanácson belül megoszló véleményeket bölcsen összehangolni és közben a törvényi kötelezettségekre is figyelni.

A mai kamatdöntésen a vártnak megfelelően nem nyúlt a monetáris kondíciókhoz az EKB új vezetése, így tehát kitartottak a Mario Draghi vezetésével szeptemberben elindított havi 20 milliárd eurós eszközvásárlási program mellett, amely nyílt végű, azaz nincs végső dátuma. Kapcsolódó cikkünk 2019. 12. 12. Nem nyúlt a kamatokhoz Lagarde sem az EKB élén Ezt egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés