Előfizetői tartalom

Hiába a klímavészhelyzet: Magyarország visszacsúszott az éghajlatvédelmi ranglistán

Portfolio
Visszacsúszott Magyarország a legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutató (CCPI 2020) rangsorában. A CCPI szerint világszerte láthatók javuló tendenciák az országok teljesítményében, de számos, éghajlatvédelemben elméletileg élenjáró ország gyengén teljesít, Magyarország pedig a tavalyi 42. helyről a 47. helyre csúszott vissza. Az energiahatékonysági és tárolási technológiák fejlődésén, az elektromos közlekedés terén elért haladáson és a klímavédelem társadalmi támogatásán túl a Párizsi Egyezménynek való megfeleléshez és a Föld ökoszisztémájának túléléséhez sokkal nagyobb erőfeszítésekre van szükség.

A CCPI tizenöt éve 14 kategóriában pontozza 56 ország (idéntől 57, Chile csatlakozásával) és az Európai Unió éghajlatvédelmi teljesítményét, ami az üvegházgáz-kibocsátás, energiahatékonyság, megújuló energiák használata és az éghajlatpolitika részekből áll. A most kiadott mutató szerint az összesített listát Svédország vezeti, Marokkó a harmadik helyre csúszott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés