Előfizetői tartalom

Nem nyúlt a kamatokhoz Lagarde sem az EKB élén

Portfolio
Amint az várható volt, Christine Lagarde első EKB-elnöki kamatdöntésekor nem nyúl a kamatokhoz, sőt a kiadott kamatdöntési közlemény nem tért el az előző vezetés alatt utoljára alkalmazott szövegtől, így tényleg nincs változás egyelőre az EKB monetáris politikájában. Ez azt jelenti, hogy az eurózóna jegybankja továbbra is nyitott a monetáris politika lazítása felé, ha azt szükségesnek látja.

Miután szeptemberben újraindította eszközvásárlási programját az EKB, majd novemberben távozott a jegybank éléről Mario Draghi, az új elnöknő, Christine Lagarde vezetésével, a folytonosság jegyében nem nyúlt a monetáris politikai keretrendszerhez ma sem a Kormányzótanács. Így tehát az irányadó ráta (egynapos jegybanki betét) továbbra is mínusz 0,5%, a refinanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés