kinausatradewarkereskedelmiháború
Gazdaság

Megszületett a várva-várt megállapodás az USA és Kína között!

Portfolio
Megszületett az előzetes kereskedelmi megállapodás az Egyesült Államok és Kína között, jelentette be Wang Shouwen, kínai kereskedelmi miniszter. A részleges egyezmény többek között a mezőgazdaságot, a szellemi tulajdon védelmét, és a pénzügyi nyitást is magába foglalja, miközben a kivetett vámok fokozatos csökkentésétől is döntöttek.

Korábban arról szivárogtak ki hírek, hogy Donald Trump amerikai elnök beleegyezett abba, hogy a vasárnap esedékes, kínai árukra beígért, 156 milliárd dollár értékben kivetendő amerikai vámokat ne vezessék be, és a már érvényben lévő vámok mértékét csökkentsék. Cserében Kína kötelezettséget vállal nagy mennyiségű amerikai mezőgazdasági termék megvásárlására, valamint a szellemi tulajdonra és a nemzeti valutájára vonatkozó ígéretet tett. Mindezt megerősíti Wang Shouwen nyilatkozata, aki arról beszélt, hogy megszületett a megállapodás az Egyesült Államok és Kína között. Szavai szerint a vámokat fokozatosan csökkenteni fogják a következő időszakban. Hozzátette, hogy mindkét országban keresztül kell mennie a jogi eljárásokon a mostani megállapodásnak. A hírek szerint a megegyezés több védelmet fog biztosítani a külföldi vállalatoknak Kínában, valamint a kínai vállalatoknak az Egyesült Államokban.

A megállapodás bejelentését követően Larry Kudlow, Trump tanácsadója óvatos optimizmusra intett mindenkit, mert szerinte még elválik, hogy a kínaiak mennyire tartják magukat az ígéreteikhez.

Donald Trump pedig a Twitteren jelentette be, hogy a december 15-i hatállyal életbe léptetni tervezett vámok nem élesednek. Tájékoztatása szerint azonnali hatállyal megkezdik a kereskedelmi megállapodás második fázisáról a tárgyalásokat, nem várnak a 2020-as amerikai elnökválasztásokig.

A jelek

Donald Trump korábban Twitter-posztban jelentette be, hogy közel állnak a megállapodáshoz, illetve a Bloomberg értesülései szerint az amerikai tárgyalódelegációnak sikerült megállapodást elérnie egy első fázisú kereskedelmi megállapodást Kínával.

Michael Pillsbury, az amerikai elnök egyik tanácsadója a The Wall Street Journal című lapot korábban arról tájékoztatta: személyesen az elnöktől úgy tudja, hogy Kína 2020-ban 50 milliárd dollár értékben vásárol majd amerikai mezőgazdasági termékeket, energiát és más árucikkeket, az amerikai kormány pedig 15-25 százalékkal csökkenti a kínai árukra már érvényben lévő vámok mértékét.

Címlapkép: Getty Images

termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kobe bryant