trump
Gazdaság

Trump: el kell utasítani a pusztulás örök profétáit

MTI
Donald Trump amerikai elnök Davosban országa "látványos" gazdasági teljesítményét méltatta, a dereguláció, az adócsökkentés és az új kereskedelmi megállapodások fontosságát kiemelve. "Az amerikai modell ma példaértékű a világ számára" - közölte.

Érintette röviden az éghajlatváltozás kérdését is, és hangsúlyozta, hogy "el kell utasítani a pusztulás örök profétáit, és apokaliptikus előrejelzéseiket, ők a múlt őrült jövendőmondóinak örökösei". "Ez nem a pesszimizmus, hanem az optimizmus ideje. A félelem és a kétely nem jó gondolkodási folyamat" - mondta. Hozzátette, az Egyesült Államok csatlakozni fog az ezer milliárd fa elültetését célzó globális kezdeményezéshez, amelyet most hirdetnek meg Davosban.

"Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek, világunk természeti szépségének megőrzése iránt" - fogalmazott az elnök, aki elemzők szerint beszédében egyszer sem mondta ki azt, hogy "klíma" vagy "globális felmelegedés".

Donald Trump a nap folyamán Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével is megbeszélést fog folytatni, egyebek mellett egy esetleges jövőbeli kereskedelmi egyezmény kérdéséről. "Egyeztetni fogunk egy jó kereskedelmi megállapodásról. Remélhetőleg valamit sikerül elérnünk" - mondta Trump, hozzátéve, hogy von der Leyen "kemény" tárgyalópartner hírében áll.

A brüsszeli testület új elnöke ezzel párhuzamosan abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a feleknek sikerülni fog pozitív párbeszédet kialakítaniuk a kereskedelem, a technológia, az energetika és egyéb ügyek terén.

A négynapos, péntek estig tartó rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy háromezer döntéshozója vesz részt 117 ország képviseletében, köztük több tucat állam- vagy kormányfő. A találkozó központi témája a környezetvédelem, illetve a klímaváltozás elleni küzdelem.

Címlapkép: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

koronavirus kina villamosszeomlas gazdasag novekedes
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
spacexshutter-20170905
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavirus kina villamosszeomlas gazdasag novekedes