Előfizetői tartalom

Nőtt a késve fizetési probléma Magyarországon

Portfolio
A vállalkozások 69 százalékának legalább egy üzleti partnere késedelmesen fizetett 2019 első félévében, a válaszadók 34 százaléka pedig maga is tartozott beszállítóinak legalább egyszer a vizsgált időszakban. A késedelmes fizetés problémája leginkább az építőiparban és az egyéb gazdasági szolgáltatási szektorban jelenik meg. Összességében elmondható, hogy a 2018. júliusi kedvező időszak után a késve fizető partnerek aránya újabb növekedést mutat a megkérdezett vállalkozások körében - derül ki a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felméréséből.

A felmérésben megkérdezett több mint 400 cég 69 százaléka rendelkezett olyan üzleti partnerrel, amely 2019. első félévében több alkalommal is késedelmesen fizetett. Ugyanezen cégek aránya 2018 első félévében 55 százalék, míg fél évvel korábban, 2018 januárjában 63 százalék volt, azaz a legutóbbi adatfelvételekhez képest több válaszadó tapasztalt késedelmes fizetést....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés