Előfizetői tartalom

Itt vannak a katasztrofális adatok - Összeomlott Kína autópiaca és autógyártása

Hatalmasat zuhantak az új autó eladások Kínában, januárban kevesebb, mint 2 millió autó került értékesítésre, amely mintegy 18 százalékos visszaesést jelentett 2019 azonos időszakához képest. A csökkenő eladások hátterében döntően az állt, hogy a holdújévi szünet idén korábban kezdődött, a koronavírus váratlan megjelenése és terjedése miatt pedig sok szalon kényszerűen zárva maradt, illetve sok esetben a magán és a céges vásárlók is elhalasztották a vásárlásaikat. De nem csak az értékesítésben, hanem a gyártásban is jelentős visszaesés volt tapasztalható, közel 25 százalékkal kevesebb autó került előállításra, mint 2019 januárjában.
Érdekli, hogy mi a véleménye a külföldi és a hazai szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezzen itt még ma a Járműipar 2020 konferenciára, early bird áron: Portfolio-MAGE Járműipar 2020 INFÓJELENTKEZÉS ...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái