Gazdaság

Aláírták a Dunaferrnél az idei bérmegállapodást

MTI
A cégvezetés és a szakszervezetek aláírták az ISD Dunaferr Zrt. 2020-as bérmegállapodását, amely éves szinten, átlagosan 5,8 százalékos bérfejlesztést tartalmaz - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A megállapodásról Molnár László, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, korrektnek és mindkét fél szempontjából előnyösnek minősítve azt.

A társaság közleménye szerint a béremelés mértéke szerényebb az elmúlt két évben végrehajtott, átlagosan közel 34 százalékos emelésnél, de a munkavállalók megértették, hogy az acélipari válság negatív hatásai a Dunaferrt sem kerülték el. A racionalizálási döntések mellett a munkavállalók konstruktív hozzáállása is kellett ahhoz, hogy a megállapodás megszülethessen - tették hozzá.

A társaság a tavaly október végén bejelentett csoportos létszámcsökkentést visszavonta, de ez annak árán valósul meg, hogy a kölcsönzött munkavállalók létszámát jelentősen csökkentették az elmúlt két hónapban, illetve megváltak a nyugdíj mellett vagy megbízással foglalkoztatott dolgozóktól. Közölték: az acélpiacon érzékelhető pozitív körülmények ellenére nehéz időszak előtt áll az iparág, ezért a Dunaferr most minden erejével azon dolgozik, hogy felfuttassa a termelést és kihasználja a javuló piaci lehetőségeket. 

Emlékeztettek arra, hogy 2019 fekete év volt az európai acélipar számára, a világgazdaság lassulása, a csökkenő kereslet, a késztermékárak zuhanása és a környezetvédelmi intézkedések terhei miatt a cég számos stratégiai fejlesztést elhalasztott, valamint jelentősen visszafogta a termelést. 

Az ISD Dunaferr társaságcsoport Magyarország meghatározó jelentőségű acélgyártó komplexuma, az ország egyik legnagyobb termelő vállalategyüttese. Éves acéltermelő kapacitása mintegy 1,7 millió tonna, integrált technológiájának köszönhetően a társaságcsoport az iparági termékek széles körét kínálja: melegen hengerelt, pácolt, hidegen hengerelt, tűzi horganyzott acéltekercseket és táblalemezeket, valamint hidegen hajlított idomacélokat.

A társaságcsoport a beszállítókkal együtt több mint 12 ezer ember megélhetését biztosítja vagy járul ahhoz hozzá Dunaújvárosban és térségében.

A nyilvános cégadatok szerint a Dunaferr vállalatcsoport 2018-as nettó árbevétele 484,2 milliárd forint volt, adózott eredménye 7,2 milliárd forintot tett ki. A cégcsoport létszáma 2018 végén 4561 fő volt. Egy évvel korábban a vállalatcsoport értékesítésből származó nettó árbevétele 290,9 milliárd forintot, adózott eredménye 17,58 milliárd forintot tett ki.

Koronavírus
koronavírus coronavirus virus
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
építőipar 2020 konferencia
vonatvasutmagyarshutter-20170719
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
koronavírus coronavirus virus