Előfizetői tartalom

Óriásit kaszálhatnak egyes cégek az iparűzési adó módosításával

Portfolio
Ritkán szólnak akkorát a versenyképességi tanács javaslatai, mint legutóbb, amikor a helyi iparűzési adó változtatását vetette fel. Eddig leginkább az önkormányzatok vesztesége volt a figyelem középpontjában, de érdemes azt is alaposan megvizsgálni, hogy a könnyítés mit is okoz a vállalkozások oldalán. Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezető igazgatója kiszámolta a Portfolio-nak, hogy kik lennének a legnagyobb nyertesek, amennyiben megvalósulnának a Varga Mihály által bejelentett tervek.

Gyakorlatilag két hete hangos a sajtó a Nemzeti Versenyképességi Tanács váratlanul bedobott tervétől. A tanács legutóbbi ülése után a pénzügyminiszter belengette, hogy 2021 decemberében (hasonlóan a társasági adóhoz) eltörölnék a hipa feltöltési kötelezettséget, levonható lenne az adóalapból az értékcsökkenési leírás, ami 850 ezer céget érintene és a k+f...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés