bkv_busz
Gazdaság

Nincs megállapodás, folytatódik a BKV-sztrájk előkészítése

Portfolio
Nem született bérmegállapodás a BKV-nál a kollektív munkaügyi vita mai, február 18-i délutáni második fordulóján sem, s bár volt némi elmozdulás a cégvezetés és a szakszervezetek részéről is, egyezség híján egyelőre tovább zajlanak a sztrájk előkészületei. Az újabb fordulót péntekre, február 21-ére tűzték ki – olvasható az Egységes Közlekedési Szakszervezet közleményében.

A BKV-nál zajló kollektív munkaügyi vita második fordulóján sem sikerült a feleknek megegyezniük a béremelésben, némileg közeledett ugyan az ajánlat és a kínálat, ám még mindig nagyon messze vannak egymástól – közölte Naszályi Gábor. Az Egységes Közlekedési

Szakszervezet elnöke közölte, megállapodtak a cégvezetéssel, hogy egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a ma elhangzott számokat.

Naszályi emlékeztet:

a vezérigazgató, Bolla Tibor kezdeti ajánlata 8 százalék volt, amit a szakszervezetek közösen elutasítottak, a követelés ugyanis 15 százalék.

Mivel még nincs egyezség, az érdekvédők közösen továbbra is ezt a mértéket tartják irányadónak. Ez viszont nem jelenti azt, hogy megfelelő ajánlat esetén ettől ne térnének el – hangsúlyozta Naszályi. Azt viszont, hogy mi lenne az a cégvezetői ajánlat, aminek hatására az érdekvédők is engednének a követelésből, az elnök a tárgyalásnak ebben a szakaszában nem árulta el.

Hangsúlyozta: reméli, hogy a február 21-ére, péntekre kitűzött tárgyaláson sikerül majd pontot tenni a hetek óta zajló folyamat végére. Erre - mondta - a kezdetek óta most először lát esélyt. Megállapodás híján azonban a szakszervezetek addig is folytatják a sztrájk előkészületeit – szögezte le az elnök.

Címlapkép: MTI / Kovács Tamás

taxi koronavírus
német200117
cimlap_olaj0331_2
koronavírus sakk
koronavírus covid-19 járvány orvos
Frankfurti tőzsde
bika medve
qr-kód mobilfizetés mobiltelefon azonnali fizetés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
taxi koronavírus