Előfizetői tartalom

Máris reagáltak a tanárok: Ez nem béremelés!

Portfolio
Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter váratlan hétfői bejelentése után a Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával meg is jelent a pedagógusok számára várható pótlékemelésről szóló határozat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hétfő este közleményben reagált a kormány döntésére: nyomorúságosnak, béremelésnek álcázott pótléknak nevezik azt.

Júliustól tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére Kásler Miklós bejelentése szerint. A részletekből az is kiderült, hogy a béremelés technikailag ágazati szakmai pótlék bevezetésével valósul meg. A kormány nem sokat tétlenkedett: a hétfői közlönyben ki is hirdették az emelésről szóló határozatot. Nem hagyta azonban mindezt szó nélkül a PDSZ. Hétfőn este kiadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés