Előfizetői tartalom

Sokkoló jelentés érkezett: sehol sem annyira igazságtalan az adórendszer, mint Magyarországon

Portfolio
Az állam újraelosztó szerepe a legtöbb európai országban csökkentette a jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenséget az elmúlt 10 évben, Magyarországon ezzel szemben kiugró mértékben növelte azt. A mutató romlásáért főleg az egykulcsos személyi jövedelemadó és a rekordmagas áfa tehető felelőssé. Öröm az ürömben, hogy még ezzel együtt sem kiugró a jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenség Magyarországon.

Az adórendszernek a közösségi kiadások fedezése mellett egy sor egyéb funkciója is van a kormányzat gazdaságszabályozó tevékenységétől kezdve a káros tevékenységek sarcolásáig. Az adóztatásnak azonban nem kevésbé jelentős feladata a társadalmi igazságosság fenntartása a jövedelmek részbeni újraosztása által. A szociális szempontokat figyelembe vevő adórendszert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés