Előfizetői tartalom

Kiváló amerikai foglalkoztatási adatok jöttek, mégis szakadtak tovább a piacok

Portfolio
Bár a várt 175 ezernél sokkal több, 273 ezer főnyi új álláshely jött létre februárban a nem-mezőgazdasági szektorokban az Egyesült Államokban és a megelőző kéthavi adatot is összesen 85 ezerrel felfelé módosították, mindez nem hatotta meg a befektetőket, akik a jelek szerint csak a koronavírus várható gazdasági pusztító hatásával törődnek.

Az amerikai munkaügyi tárca a januári eddigi 225 ezer fős foglalkoztatás növekedési adatot 273 ezerre emelte, a decemberit pedig 147 ezerről 184 ezer főre. A februári 273 ezer fős adat pedig másfél éves csúcsot jelent. Közben februárban a munkanélküliség ráta a várt 3,6% helyett 3,5%-os lett, az aktivitási ráta pedig 63,4%-on stagnált (6,5 éves mélypont). Az órabérek havi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés