Előfizetői tartalom

Koronavírus: drámai az olasz helyzet, de fél szemünk már a spanyolokon

Portfolio
Már csaknem 34 ezerre nőtt a Kínán kívül igazoltan koronavírussal megfertőzöttek száma a világban, és így a 115 ezer fős teljes fertőzött számon belül már csaknem egyharmados a Kínán kívüliek aránya. Különösen gyorsan nő az olasz fertőzöttek száma, már több mint 9 ezren vannak, miközben az irániaké holnapra elérheti a dél-koreai 7500 fős számot. Közben az utóbbi napokban nagyon gyorsan nő a spanyol fertőzöttek száma, ez is beérheti holnapra a német és francia adatokat. A halálozási statisztikában is drámaian gyorsan nő az olasz elhunytak száma, de a spanyoloknál is ugyanez mondható el, noha náluk egyelőre kevesebb a fertőzött, mint a franciáknál.

Frissítettük a világszintű adatbázisból az általunk szorosabban követett országok folyamatait és az alábbi összesítő ábrákat kaptuk. Amint látható: a Kínán kívüli megbetegedések száma gyors ütemben már csaknem 34 ezernél jár, az elhunytaké pedig a 900-at közelíti. Az összes fertőzöttön és elhunyton belül a Kínán kívüli részarány tehát már az egyharmadot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés