FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Koronavírus: megremegett a magyar feldolgozóipar, nagy bajban a szállodák

Portfolio
Egyre több magyar feldolgozóipari vállalatnál csökkent érdemben a termelés, miután nem érkeztek alapanyagok és alkatrészek Kínából, miközben mostanra az észak-olasz karantén hatását is érezni kezdték a cégek. Mindeközben a turizmus is komoly megrázkódtatáson megy keresztül, egyre több külföldi mondja le az utazását, miközben a magyarok részéről is alacsony az aktivitás. Egyes szállodákban költség- és létszámstopot vezettek be, van, ahol szabadságra küldik a dolgozókat. A szolgáltató szektor még tarthatja magát, ami akkor szenvedhet el nagy megrázkódtatást, ha a magyar emberek óvatosabbá válnak, vagy ha netán szigorú járványügyi intézkedések, karanténok alakulnának ki.

Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) az elnöke a napokban arról beszélt, hogy már most határozottan gond van a magyar vállalatok körében a koronavírus miatt. A magyar iparvállalatoknál már most is előállt az a helyzet, hogy alkatrészek vagy részegységek hiányoznak a termeléshez – fogalmazott Futó Péter a Portfolio kérdésére a PwC...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés