Előfizetői tartalom

Kimondták: amerikai recesszió jöhet idén a koronavírus miatt

Portfolio
Miután Donald Trump amerikai elnök ma elrendelte a beutazási tilalmat az európai országokból a koronavírus miatt, frissítette előrejelzését a Capital Economics. Most már azt mondják, hogy 4%-os lehet idén a második negyedévben a recesszió évesített negyedéves alapon, amit a harmadikban stagnálás követhet és mindez azt eredményezi, hogy az eddig mondott 1,8%-os éves átlagos GDP-növekedés helyett 0,6%-os recesszió várható az Egyesült Államokban.

A Capital Economics vezető szakértője szerint ha jól működnek majd a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedések, akkor 2021-ben már élénkülhet a gazdaság. Ha viszont nem, akkor a legrosszabb esetben a lakosság egyharmada is megfertőződik és így elhúzódó recesszióra kell felkészülni. 2008-ban a válság kitörésének legakutabb időszakában, a negyedik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés