Előfizetői tartalom

Vigyázz! Ez most az 5 legkárosabb koronavírusos csalás

Portfolio
A koronavírus-járvány terjedésével párhuzamosan megjelentek azok a rosszindulatú szereplők is a világon, akik pénzt, adatokat, jelszókat akarnak kicsikarni a vírus következményei miatt aggódó emberekből. Online és offline is egyre több kártékony ember próbálja előnyeire fordítani a pánikot, így nagyon óvatosan kell még akkor is eljárnunk, ha egy hivatalosnak tűnő levelet kapunk vagy ha egy statisztikákkal foglalkozó weboldalat látogatunk meg. Megnéztük az öt leggyakoribb átverést, amit olyan emberek hoztak létre, akik a koronavírussal kapcsolatos félelmeken akarnak nyerészkedni.

1. Kártékony e-mailek Fotó: Getty Images Több nemzetközi szervezet nevében is elkezdtek e-mailben terjeszteni üzeneteket csalók, akik különféle kamuweboldalakra irányítják a gyanútlan áldozatokat és személyes adataik megadására kérik őket bizonyos információkért, például járványügyi helyzetjelentésekért cserébe. Még februárban figyelmeztetett a Nemzetbiztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés