Előfizetői tartalom

IMF-vezér a koronavírus elleni küzdelemről: jók az eddigi lépések, de ezeknél még sokkal több kell majd

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap elnöke szerint a jelenlegi gazdasági visszaesés hatásait csak az országok koordinált fellépésével lehet mérsékelni. A megkezdett költségvetési és monetáris intézkedések jók, ennél azonban sokkal többre lesz szükség, és a pénzügyi rendszernek is ki kell vennie a részét. Ha arra van szükség, az IMF kész mozgósítani az 1000 milliárd dolláros hitelezési kapacitását és egyébként is tárgyal már több tucat országgal az esetleges segítségnyújtásról.

Bár a koronavírus-járvány megfékezéséhez a karantén és a szociális kapcsolatok minimalizálása a leghatásosabb megoldás, a globális gazdaságnak pont ennek az ellenkezőjére van szüksége – írja blogbejegyzésében az IMF vezére, Kristalina Georgieva. Az elnök hozzáteszi, a folyamatos kapcsolattartás és a szoros koordináció a legjobb megoldás a vírus fájdalmas gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés