Előfizetői tartalom

Szájmaszkban alakul meg az új szlovák kormány

Portfolio
Napokon belül megalakulhat az új szlovák kormány. A miniszterelnök a jobboldali Igor Matovic (OLaNO) lesz, a gazdasági tárcát a liberális Richard Sulík (SaS) kapja. A kormánynak azonnal nehéz helyzettel kell szembenéznie, az előző kabinettől azonban szigorú járványügyi intézkedéseket örököltek. Az elemzők által beharangozott szlovák jobboldali fordulatra azonban még biztosan várni kell.

Ahogy arról beszámoltunk, Szlovákiában a február végi választás meglepetésszerű eredményt hozott, az Igor Matovic vezette jobboldali Egyszerű Emberek (OLaNO) 25%-os eredménnyel győzött, a korábbi kormánypárt, a Robert Fico vezette Smer 18%-os eredményével csalódást keltően szerepelt. A parlamentbe jutott még a Boris Kollár vezette „egyemberes párt”, a Család Vagyunk (Sme...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés