Előfizetői tartalom

Akár 1 millió fővel is nőhet a munkanélküliség Magyarországon - Mit lehet tenni?

Portfolio
A koronavírus járvány rohamos világszintű terjedése és annak súlyos gazdasági következményei miatt a turizmusban 400 ezer ember munkája került veszélybe az ágazati vezető szerdai figyelmeztetése szerint, ma pedig arra hívja fel a figyelmet Essősy Zsombor, hogy nemcsak itthon ugorhat meg gyorsan a munkanélküliek száma, hanem akár 3-400 ezer frissen munkanélkülivé vált külföldi magyar is hazajöhet. Emiatt a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója egyre több olyan jelet lát, miszerint 1-2 hónap alatt akár 1 millióval is nőhet idehaza a munkanélküliek száma. Alábbi cikkében - amely röviddel Orbán Viktor kormányfő szerdai bejelentése előtt született - konkrét javaslatokat is megfogalmazott ennek a rendkívül negatív kilátásnak az elkerülésére, a hatások tompítására. Az alábbiakban az ő cikkét közöljük Szebeni Dávidnak, az Enrawell stratégiai igazgatójának tegnapi véleménycikke után.

A tücsök és a hangya esete a versenyszférában Bár az elmúlt napokban pillanatok alatt vált hazánk a tízmillió virológus országává, bölcsebb talán, ha hagyjuk a járványügyi szakembereket, hogy tegyék a dolgukat. Érdemes inkább azzal foglalkozni, hogy a kialakult helyzetben milyen lépéseket érdemes mielőbb megtennie a gazdaságpolitikának. Jelen esetben például kontraproduktív...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái