Előfizetői tartalom

Egyes kínai tudósok szerint a koronavírus visszatér, és veszélyesebb lesz, mint előtte

Portfolio
A vírus visszaszorításában tevékenykedő kínai tudósok szerint nem kizárt, hogy a COVID-19 mutálódni fog, és őszi visszatértekor magasabb halálozási rátával jelentezik. Nincs egyetértés a tudósok között, mások ugyanis pont az ellentétét tartják valószínűnek: a koronavírus a nyáron visszaszorulhat, addigra pedig már kialakulhat a társadalom immunitása. Akárhogy is van, annyi biztos, hogy nem tudunk még mindent.

Minden jel szerint Kína már túl van a koronavírus járványon, a napi új esetszámok egészen minimálisak. Ezt most megerősítették a járvány elleni harcban aktívan tevékenykedő kínai tudósok, közben viszont arra figyelmeztetnek, hogy a vírus szezonálissá válhat, és év végén akár egy „halálosabb” második hullám is elindulhat – számol be a Reuters. Ahogy a járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés