Előfizetői tartalom

Így nézhet ki a világ a koronavírus után: 4 forgatókönyv, amelyből kettő nagyon fájdalmas

Portfolio
Nagy kérdés, hogy a koronavírus mennyi ideig marad velünk, és milyen nyomokat hagy majd maga után a gazdaságban, ha egyszer lecseng. A legjobb forgatókönyv szerint 5 és 10% között lehet a recesszió, megvan az esély azonban egy 30%-os visszaesésre is. Az UniCredit vezető közgazdásza, Erik F. Nielsen szerint ebben az esetben egy generáció kell majd ahhoz, hogy az eddig tapasztalt gazdasági szintet újra elérjük.

Ha szerepelni fog a történelemkönyvekben a koronavírus, akkor biztos vagyok benne, hogy a múlt hétről úgy írnak majd, hogy ez volt az az időszak, amikor a döntéshozók megértették a helyzet súlyát, és elkezdtek összehangoltan dönteni, hogy a koronavírust megállítsák és a gazdasági hatásait enyhítsék. - kezdi elemzését az UniCredit Bank főközgazdásza, Erik F. Nielsen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés