Előfizetői tartalom

Lassan kezdhetünk reménykedni: jön a népesedési fordulat?

Portfolio
Az előzetes adatok szerint 2020 januárjában 9,4%-kal több gyermek született, mint az előző év első hónapjában. Szezonálisan igazított adataink szerint a születészám utóbbi hónapokban tapasztalt fokozatos emelkedésének hatására két és fél éves csúcsra emelkedett a megszületett gyerekek száma. A gyerekvállalási kedvet leginkább tükröző teljes termékenységi arányszám 1 nőre számított becsült havi értéke 1,60 volt az előző év azonos időszakára számított 1,44-hez képest.

Az előzetes adatok szerint 2020 januárjában 9,4%-kal több gyermek született, mint az előző év első hónapjában. A halálozások száma jelentős mértékben, 17%-kal csökkent a 2019 januárihoz képest. Ennek következtében 2020 első hónapjában a 3486 fős természetes fogyás 47%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál - jelentette a KSH. Az adatok alapján óvatosan elkezdhetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés