Kína maszk
Gazdaság

Koronavírus: Kína bezárja kapuit a külföldiek előtt

Portfolio
MTI
Kínában visszaszorulóban vannak a hazai fertőzések, a külföldről behozottaké viszont növekszik: több mint egy hete az ilyen megbetegedések tették ki az új fertőzések nagy részét, ezért átmenetileg nem engedélyezik külföldieknek, hogy belépjenek az országba. Közben világszerte a fertőzöttek száma átlépte a félmilliót, egy hét alatt megduplázva számukat.

Nagy-Britanniában több mint száz haláleset egy nap alatt

Csütörtöki adatok szerint a megelőző egy napban több mint százzal nőtt Nagy-Britanniában az új típusú koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma, Portugáliában pedig 17 új haláleset történt, ezzel 60-ra emelkedett az elhunytak száma.

Tovább a cikkhez

Ukrajna lezárja határait saját állampolgárai előtt is

Ukrajna pénteken lezárja határait saját állampolgárai előtt is - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a televízióban csütörtök este.

Tovább a cikkhez

Félmillió fertőzött - egy hét alatt nőtt duplájára az esetek száma

A fertőzöttek száma elérte az 510 ezret a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. A kínai Vuhanból decemberben indult járvány mostanra elérte a világ legtöbb országát.

Tovább a cikkhez

Hétfőn megszavazhatják a koronavírus-törvényt

Hétfőn elfogadhatják a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, miután a kormánypárti képviselők megszavazták annak alkotmányos előfeltételét – nyilatkozta a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke az MTI-nek.

Tovább a cikkhez

Ez nem jó hír: újra megugrott Olaszországban az új fertőzöttek száma

Hatszázhatvankettővel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 8165-re nőtt a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte csütörtök esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma az öt napnyi csökkenés után ismét megugrott.

Tovább a cikkhez

500 darab lélegeztetőgépet gyártat le kínai partnereivel az OTT-One

Az OTT-One 500 darab lélegeztetőgép gyártására és szállítására szerződött le kínai partnereivel. A lélegeztetőgépek megvásárlására ma a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerződést írt alá, nettó 4,7 milliárd forint értékben.

Tovább a cikkhez

Kína bezárja kapuit a külföldiek előtt

A kínai külügyminisztérium bejelentette, hogy átmenetileg nem léphetnek be a tartózkodási engedéllyel vagy érvényes vízummal rendelkező külföldiek az országba. A rendelkezés nem vonatkozik a diplomáciai testületekre, és más, "szükséges gazdasági, kereskedelmi, tudományos vagy technológiai tevékenység céljából" Kínába utazókra - áll a külügyi tárca közleményében. "Átmeneti intézkedésről van szó, amelyre Kína a járvány miatt kényszerül, több más ország gyakorlatát követve" - olvasható a minisztérium honlapján. Az intézkedés szombaton lép életbe - írja az MTI.     

Már ősszel megérkezhetett a koronavírus Olaszországba? - Olasz kutatók gyanakodnak

Olasz kutatók vizsgálják annak lehetőségét, hogy az új koronavírus az eddig véltnél korábban elterjedt Kínából, mivel 2019 utolsó negyedévében Lombardiában az átlagosnál több volt a súlyos tüdőgyulladásos és influenzás esetek száma.

Tovább a cikkhez

Kínában második hullám jöhet, ha túl korán feloldják a korlátozásokat

Mivel az óvintézkedések nagyrészt sikeresnek bizonyultak és a járvány epicentruma immár Európában van, a kínai hatóságok megkezdték a két hónapja vesztegzár alá vont Vuhanban érvényes korlátozások enyhítését. A The Lancet Public Health című folyóiratban publikált tanulmány készítői szerint azonban érdemes volna az óvintézkedéseket áprilisig meghosszabbítani, így a fertőzés esetleges második hulláma későbbre tolódhat - írta az MTI. Az egészségügyi rendszernek így több ideje lenne az újbóli felkészülésre és bővülésre, ami életeket menthet. "Ha fokozatosan enyhítik a korlátozásokat, akkor az újabb tetőzés valószínűleg később következik be és enyhébb is lesz" - mondta Kiesha Prem, a Londoni Higiéniai és Trópusi Betegségek Intézetének (LSHTM), specialistája, aki a tanulmány társvezetője volt. Korábbi cikkünkben mi is bemutattuk, hogy különböző válságkezelési forgatókönyvek hova vezethetnek. 

Koronavírus: 5000 milliárd dollárral segítenek a G20-ak a világgazdaságnak

A világ húsz vezető országa (G20) 5 ezer milliárd dollárt fordít a globális gazdaság élénkítésére számtalan csatornán keresztül, mint például célzott adó- és költségvetési politikával, gazdasági intézkedésekkel és garancianyújtásokkal.

Tovább a cikkhez

Közel félmillió fertőzött világszerte, a hálálos áldozatok száma átlépte a 22 ezret

Egyetlen hét alatt közel 3,3 millió ember folyamodott munkanélküli segélyért az USA-ban, ahol továbbra is New York a vírus epicentruma, eddig több mint 37 ezer ember teszteredménye lett pozitív és 385 haláleset történt - összegezte a marketwatch.com.

Európában továbbra is Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet közel 75 ezer esettel és 7500 halálesettel.

Több mint ezer fertőzött Romániában

Csaknem egy hónappal az első diagnosztizált eset után csütörtökön Romániában is meghaladta az ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a legfrissebb, csütörtök kora délutáni adatok szerint - írta az MTI. Az előző napi 144-nél valamivel kevesebbel, 123-mal 1029-re nőtt csütörtökön a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, akik közül 29-et intenzív osztályon ápolnak, 94-et gyógyultnak nyilvánítottak, 17-en pedig meghaltak. Jelenleg 6100 embert tartanak hatósági karanténban, 110 ezret otthoni elkülönítésben.

Szlovákiában újabb 10 személynél diagnosztizálták a Covid-19 fertőzés kórokozóját, és így 226-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma csütörtök délelőttre - közölte az MTI-vel a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya. Csütörtök délig több mint 4800 vírustesztet végeztek el, ezek közül több mint 4500 bizonyult negatívnak.

Tesla-dolgozók is elkapták a koronavírust

Egy kiszivárgott e-mail szerint a Tesla két dolgozója is elkapta a koronavírust - írja a Business Insider.

Tovább a cikkhez

Karácsony Gergely: támogatom a kijárási korlátozást, ősszel egy második járványra készülünk

Támogatná Budapesten a koronavírus miatt a kijárási korlátozás bevezetését, mert „minden korlátozó intézkedésről kiderült utólag, hogy indokolt volt” – jelezte a 24.hu-nak adott interjúban Karácsony Gergely. A főpolgármester azt is mondta: „a járvány nyáron mérséklődni fog, és arra készülünk, hogy ősszel lesz egy második hullám.”

Tovább a cikkhez

Bill Gates: Elmondom, mit tennék a koronavírus ellen, ha én lennék az elnök

Bill Gates arról beszélt, hogy szerinte mindenképp a karanténok fenntartása lenne a helyes út a koronavírussal való küzdelemben, hiszen így lehetne az amerikai megbetegedések számát is csökkenteni, ez vezetett sikerre Kínában és Dél-Koreában is.

Tovább a cikkhez

Visszaesett a Szerencsejáték Zrt. forgalma

A Szerencsejáték Zrt.-t is negatívan befolyásolja a koronavírus-járvány, annak várható üzleti hatásainak pontos felmérése még folyamatban van - közölte a cég csütörtökön.

Tovább a cikkhez

WHO: íme a leggyakoribb tévhitek az új koronavírussal kapcsolatban + VIDEÓ

Az Egészségügyi Világszervezet összegyűjtött néhány gyakori tévhitet az új koronavírussal kapcsolatban. Ezek ismerete nélkülözhetetlen a betegség elleni harcban.

Tovább a cikkhez

Fed-elnök: Ilyen válság korábban még soha nem volt

Megszólalt a koronavírussal kapcsolatban Jerome Powell, a Fed elnöke, aki elmondta, hogy egyelőre nem tudjuk, mikor lesz vége a járványnak, az amerikai jegybank viszont azon dolgozik addig, hogy az emberek helyzetén javítani tudjon. Felhívja rá a figyelmet, hogy ilyen válság még korábban soha nem volt, és a gazdasági aktivitást a közjó érdekében kellett csökkenteni.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a WHO biztató jeleket lát, de továbbra is súlyos a helyzet

Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez - jelentette ki Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtöki, online megtartott sajtókonferenciáján Koppenhágában.

Tovább a cikkhez

Több mint 3 millió munkanélküli Amerikában egyetlen hét alatt

Egyetlen hét alatt közel 3,3 millió ember folyamodott munkanélküli segélyért az USA-ban – derül ki a csütörtökön megjelent adatból. Az elemzők előzetesen egymilliós számot vártak, vagyis a koronavírus munkaerőpiaci hatása máris jóval erősebb a vártnál.

Tovább a cikkhez

Videó: teljesen leállt az osztrák turizmus - mi lesz a kint dolgozó magyarokkal?

Ausztria egyik legfontosabb turisztikai régiójában, Zell am See - Kaprunban hatalmas károkat okoz a vírushelyzet: bár a síszezon még bőven tartana, a hotelek és a pályák üresek, a kijárási tilalom továbbra is életben van. Videóinterjúnkban egy ott élő magyar munkavállalót kérdeztünk.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Mennyiségi korlátozás a Spárnál, változik a nyitvatartás is

A Spar és Interspar áruházak hétfőtől péntekig átlagosan 6:30 és 19 óra között, szombaton és vasárnap áruházanként eltérő idősávban tartanak nyitva a továbbiakban, miközben tovább folytatódnak a koronavírus terjedését megelőző intézkedések – derült ki a társaság közleményéből.

A Spar az internetes és áruházi vásárlásoknál mennyiségi korlátozásokat vezetett be, a társaság emellett a megnövekedett rendelésszámra reagálva bővíti az online rendelésnél az igénybe vehető idősávokat.

Tovább a cikkhez

A vírus egy hónap alatt padlóra küldte a magyar haltermelést

Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója az agrárszektor.hu-nak elmondta, hogy a koronavírus hatására a halárak nem változtak Magyarországon, az ágazat sajnos kimaradt a "felvásárlási lázból".

A halforgalom a belföldi kereskedelemben jelentősen visszaesett. Ennek fő oka az éttermek bezárása, ugyanis ezek az egységek a szálkamentes, feldolgozott friss harcsafélék – afrikai, európai – fő fogyasztói.

Az ágazat egy hónap alatt a padlóra került. A halászat élő állatokkal dolgozó szektor, itt nem lehet bezárni, korlátozni, ez egy folyamatos üzem. Félő, hogy a bent ragadt halállomány április-májusban a felmelegedő vízben nem fogja bírni a tárolást és el fog pusztulni.

Tovább a cikkhez

További 6,6 millió szájmaszk gyártását kezdik meg a börtönökben

További 6,6 millió szájmaszk gyártását kezdik meg a büntetés-végrehajtási (bv-) intézetekben, miután Törökországból nyolc tonna alapanyag érkezett - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) csütörtökön az MTI-t.

Közleményük szerint az operatív törzs feladatmeghatározása alapján a büntetés-végrehajtási szervezet napi 24 órában gyártja az egészségügyi védőmaszkokat. A gyártási kapacitás jelenleg napi 33 ezer darab.

Lemondott a román egészségügyi miniszter, mert rosszul kezelték a vírushelyzetet

Lemondott Victor Costache román egészségügyi miniszter csütörtökön, miután több romániai kórházban is orvosok és páciensek tucatjai fertőzték meg egymást koronavírussal.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor szakemberekkel tárgyalt a magyar koronavírus-járványról

Ismét tudományos szakemberekkel folytatott konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországon is súlyosbodó koronavírus-járványhelyzetről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délelőtt.

Tovább a cikkhez

Varga: Ha kell, akár 3%-osnál nagyobb költségvetési hiánnyal küzd a kormány a koronavírus ellen

A pénzügyi akciócsoportban folyik a költségvetés áttervezése - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Varga elmondta, próbál a kormány a 3%-os GDP-rányos hiányszint alatt maradni, de ha a gazdaság újraindításához szükséges, magasabb deficitet is bevállalnak.

Tovább a cikkhez

Gulyás Gergely: június-júliusban tetőzhet a koronavírus-járvány Magyarországon

A mai kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy jelenlegi ismereteink szerint június-júliusban tetőzhet  a járvány, de a becslések nagyon eltérőek, így a dátum "nem számonkérhető".

Tovább a cikkhez

Leáll az élet Moszkvában: bezárnak a kocsmák is

Gyorsan megváltozott az orosz kommunikáció, konkrét lépések is születtek: a kormány péntektől felfüggeszti a külföldre irányuló menetrend szerinti és charter légi közlekedést, a külföldön rekedt orosz állampolgárokat hazaszállító repülőgépek kivételével. Közben Moszkvában szigorú intézkedéseket vezetnek be.

Tovább a cikkhez

Moszkvai főinfektológus: robbanásszerűen terjedhet a koronavírus Oroszországban

Az orosz kormány péntektől felfüggeszti a külföldre irányuló menetrend szerinti és charter légi közlekedést, a külföldön rekedt orosz állampolgárokat hazaszállító repülőgépek kivételével.

Tovább a cikkhez

Nem elképzelhetetlen: 10%-os visszaesés is jöhet az euróövezet országainak GDP-jében

Az S&P Global friss prognózisa szerint a koronavírus kitörése idén 2%-os recessziót hozhat, de sokkal rosszabb is lehet a helyzet az euróövezetben.

Tovább a cikkhez

140 ezer forintért teszem kockára a saját és a szeretteim életét - kereskedelmi dolgozók vallottak

A Pénzcentrumnak élelmiszerüzletek dolgozói meséltek arról, hogyan élték, élik meg a koronavírus okozta helyzetet, milyen intézkedéseket tett munkáltatójuk az egészségük védelme érdekében.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: fontos változások jönnek a budapesti tömegközlekedésben

A szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezet be munkanapokra a BKK április 1-jétől, szerdától, mert a 80-90 százalékkal visszaesett utasszám nem indokolja a tanszüneti közlekedési rend további fenntartását. Csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani  -írja a BKK közleményében.

Tovább a cikkhez

Vannak csodák: kigyógyult a koronavírusból egy 96 éves dél-koreai nő

Vannak azért jó hírek is a világban, a CNN arról írt, hogy legújabban egy 96 éves dél-koreai néni is kigyógyult a koronavírusból, ezzel ő a legidősebb beteg az országban, akinek sikerült leküzdenie a vírust.

Tovább a cikkhez

Kiderült, mennyi koronavírus elleni gyógyszert képes gyártani Magyarország

Akár 2,2 millió koronavírusos beteg kezeléséhez szükséges gyógyszert tudnak előállítani Magyarországon – értesült a Világgazdaság.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: biztos, hogy lesz második köre a járványnak, a kérdés az, hogy mikor tetőzik

Azzal, hogy Kína teljesen lezárta Vuhant, az ország több hónapnyi időt nyert a koronavírus második körös tetőzéséig – állítják a Lancet egészségügyi lapban publikált eredményekre hivatkozva a kutatók, egyben kitérve arra is, hogy más országoknak meddig kellene fenntartaniuk hasonló korlátozásokat – számol be a hírről a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Brutális mentőcsomag jön Amerikában, készpénzt osztanak ki az állampolgárok között

Magyar idő szerint tegnap este megállapodtak, éjjel pedig a szenátus szavazott, és elfogadta a 2000 milliárd dolláros amerikai koronavírus mentőcsomagot. A képviselőház pénteken szavazhat.

Tovább a cikkhez

Már több a halott Spanyolországban, mint Kínában

Az elmúlt 24 órában 738-al növekedett a halottak száma Spanyolországban a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Ezzel összesen már 3434 halálesetet tartanak nyilván ebből az okból kifolyólag, ami a második legmagasabb halálozási szám az olaszországi 6820 haláleset után.

Az igazolt fertőzöttek száma az ötödével emelkedett, már meghaladja a 47 ezret Spanyolországban. A valós szám azonban ennél lényegesen magasabb lehet, mert a kormány azt közölte nemrégiben, hogy a vírus miatti betegszabadságok 130 ezer főt érintenek.

Az NNK egyik vezetője is fertőzött

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetője is igazolt koronavírus fertőzött lett a Népszava információi szerint.

A lap megkeresésére a központ sajtóosztálya azt válaszolta, hogy „sajnos az NNK-ban is van olyan dolgozó, aki laboratóriumi vizsgálattal igazolt Covid-19 pozitív. A járványügyi vizsgálatot a népegészségügyi szakemberek lefolytatták és a szükséges járványügyi intézkedéseket megtették.”

Fizetésemelés a francia egészségügyi dolgozóknak

Emmanuel Macron francia elnök jelentős beruházási programot ígért a közegészségügynek, illetve fizetésemelést az ezen szektorban dolgozóknak a koronavírus-járvány miatt leginkább leterhelt kelet-franciaországi Mulhouse kórháza közelében szerdán megnyílt katonai tábori kórházban tett látogatásán.

Az államfő a francia televíziókban közvetített beszédében bejelentette, hogy a járvány idejére minden egészségügyi dolgozó megemelt túlórapénzt és jutalmat kap. Köszönetet mondott a 40 ezer egészségügyi tartalékosnak, és annak a 100 ezer önkéntesnek, akik egy nap alatt jelentkeztek a kórházak toborzó akcióira.    

A köztársasági elnök hosszan megemlékezett az egészségügyi dolgozókról, akik több mint egy éve - függetlenül a koronavírus-járvány terjedésétől - tiltakoznak a közegészségügy alulfinanszírozottsága ellen.    

A tüntetési hullám tavaly márciusban kezdődött egy ápolókkal szembeni erőszakcselekmény következményeként, majd a 650 franciaországi sürgősségi osztály mintegy felénél folyamatosak voltak a tiltakozások, a sztrájkok a munkaerőhiány és a romló munkakörülmények miatt. Macron a 2017-es megválasztása óta négy sürgősségi csomagot indított, de eddig nem sikerült a kormányzatnak a francia egészségügyben évtizedek óta ismert problémákat leküzdenie.    

Az elmúlt napokban a francia hírcsatornákon megszólaló egészségügyi dolgozók és orvosok többsége a védőfelszerelések hiányára és a munkaerőhiányra panaszkodott.    

Martin Hirsch, a 39 párizsi közkórház igazgatója a France Info hírrádióban szerdán sürgős segítséget kért egészségügyi dolgozók toborzására, illetve a fertőzött vagy kifáradt ápolók pótlására, valamint az "emberfeletti teljesítményük" elismerésére.    

A francia köztársasági elnök megígérte: a közegészségügy "alapvető és tartós válaszra" számíthat a járvány után. Megemlítette azt is, hogy a megfertőződött egészségügyi dolgozók közül eddig öt orvos vesztette életét, és további hétszázan vannak súlyos állapotban.    

Macron azt is bejelentette, hogy Résilience (Ellenállás) néven elindul az a művelet, amelynek keretében a hadsereget is mozgósítják a lakosság ellátására a járvány idején.    

A terrorellenes Sentinelle (Őrszem) művelethez hasonló, de attól teljesen független hadművelet "teljes egészében a lakosság támogatásával foglalkozik, valamint a közszolgáltatásokat biztosító szerveket segíti a járvánnyal szemben az anyaországban és a tengerentúli területeken" - mondta.    

A Mistral helikopter-hordozó hadihajó azonnal elindul az Indiai-óceán déli vizeire, április elejétől pedig a Dixmude helikopter-hordozó az Antilláknál fog szolgálatot teljesíteni Franciaország tengerentúli megyéinek ellátásában.    

"Az egység és a bátorság segíthet minket győzelemre, még csak az elején vagyunk, de kitartunk" - fogalmazott Emmanuel Macron, többször hangoztatva, hogy Franciaország "háborúban áll" a koronavírussal szemben.    

A szerda esti összesítés szerint 1331-ra emelkedett a Covid-19 fertőzésben meghaltak száma, ami 231-gyel több, mint kedd este. A növekedés szinte azonos, mint az előző 24 órában, s Spanyolország és Olaszország után a harmadik legjelentősebb egy nap alatt a világon.    

A 25 233 regisztrált beteg közül 11 539-en vannak kórházban, közülük 2827-en intenzív osztályokon, 311-gyel többen, mint az előző nap. A kórházban ápoltak harmada 60 év alatti, jelentős többségük (59 százalék) 60 és 80 év közötti, s az elhunytak 86 százaléka 70 év feletti volt.

Maradj otthon! Kampányt indít a Portfolio Csoport

2020. március közepén nem túlzás kijelenteni, hogy a koronavírus globálisan a legnagyobb hatású eseménye a 2001 szeptemberét követő korszaknak. A veszély valódibb, mint valaha gondoltuk volna, ellenszer egyelőre nincs (de magyar kutatók is részt vesznek a fejlesztésében). A Portfolio Csoport felületein kampányt indít azért, hogy aki teheti, maradjon otthon.

Tovább a cikkhez

A világ egyharmadát felszólították: maradjon otthon

Immár több mint 3 milliárd embert szólítottak fel otthonmaradásra a világ 70 országában vagy régiójában a Covid-19 járvány megfékezése érdekében az AFP francia hírügynökség adatbázisán alapuló szerdai számítás szerint.

Az említett forrás alapján az érintettek a világ lakosságának (az ENSZ becslései szerint 7,8 milliárd embernek) több mint egyharmadát teszik ki.    

A világ mintegy negyven országában összesen legalább 2,3 milliárd ember számára rendeltek el kötelező karantént. Ez történt Indiában, az Egyesült Államok több államában, köztük Kaliforniában, valamint Kolumbiában, Argentínában, Nepálban, Irakban, Madagaszkáron, akárcsak számos európai országban, mint például Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban. Ezek sorába lépett szerdán Panama, a listához csütörtökön csatlakozik Dél-Afrika. Ezeknek a területeknek a legnagyobb részén ugyanakkor engedélyezik a lakhely elhagyását munkahelyre való eljutás, létfontosságú élelmiszerek vásárlása vagy gyógykezelés céljából.

 

Belső dokumentum szivárgott ki: nincs elég eszköz Európában a koronavírus elleni védekezéshez

Az európai uniós tagállamoknak tízszer annyi személyi védőfelszerelésre és egyéb orvostechnikai eszközre van szüksége a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelemhez, amennyit a hagyományos ellátási láncok jelenleg biztosítani tudnak -  írta szerdán a Reuters hírügynökség egy belső uniós dokumentumra hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Megállapodtak Amerikában a hatalmas koronavírus-mentőcsomagról

Az Egyesült Államokban megszületett a megállapodás a törvényhozókkal a gazdasági csomagtervről, amely az új típusú koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek orvoslását célozza - jelentette be helyi idő szerint szerda hajnalban Washingtonban Eric Ueland, a Fehér Ház jogi igazgatója. Az ellenzéki demokraták viszont hűtötték a várakozásokat: hosszú még az út a csomag elfogadásáig.

Tovább a cikkhez

A WHO felszólít

A koronavírus okozta világjárvány feltartóztatása érdekében az országoknak célzott vírusellenes stratégiákkal kell kiegészíteni az egyébként széleskörű kijárási korlátozásokat, mert ez utóbbiakkal mindössze lelassítható az új típusú koronavírus-fertőzés terjedése - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója Genfben.

A kormányoknak növelniük kell az egészségügyi dolgozók számát, olyan rendszert kell kialakítaniuk, hogy kiszűrhessenek minden egyes fertőzöttet, fokozniuk kell a koronavírus-tesztelést, emellett pedig ki kell bővíteniük a kezelésekre és elkülönítésre szánt létesítményeiket - hangsúlyozta a WHO főigazgatója.    

"Felszólítunk minden országot, amely kijárási korlátozásokat foganatosított, hogy használja fel ezt az időt a koronavírus elleni támadásra" - fogalmazott Tedrosz. "Időt nyerünk és az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomáson enyhítünk azzal, ha felkérjük az embereket az otthon maradásra és leállítjuk a személyforgalmat" - mondta. Ugyanakkor kiemelte, hogy az ilyen intézkedések önmagukban nem fogják a járványt megszüntetni, amely a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb kimutatása szerint világszerte eddig 20 550 emberéletet követelt és 454 ezren fertőzödtek meg a kórral.    

Tedrosz szerint a WHO által meghirdetett szolidaritási tervhez eddig 200 ezer személy járult hozzá 95 millió dollár (31 milliárd forint) értékben. A WHO korábbi közlése szerint a terv lehetőséget nyújt magánszemélyeknek és szervezeteknek, hogy hozzájárulhassanak az egészségügyi dolgozóknak szükséges arcmaszkok, gumikesztyűk, köntösök és védőszemüvegek, illetve diagnosztikai felszerelések beszerzéséhez.    

Tedrosz közölte azt is, hogy a WHO teljes mértékben támogatja a nyárra tervezett tokiói olimpia elhalasztását. Mint mondta, ez a sportolók és a nézők egészségnek megóvása végett hozott nehéz, de bölcs döntésre vall.    

"Közegészségügyi tanácsokat adunk. Az olimpia elhalasztásáról egyedül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán kormány döntött" - mondta Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet egészségügyi válsághelyzetekkel foglalkozó missziójának vezetője sajtótájékoztatóján. "De teljességgel támogatjuk ezt a döntést" - tette hozzá.    

A WHO megkezdte a koronavírus-tesztek elvégzését a részben még lázadók kezén lévő északnyugat-szíriai Idlíb tartományban - közölte az Egészségügyi Világszervezet szerdán. AZ első 300 teszt kedden érkezett meg, az eddig elvégzettek  negatív eredménnyel zárultak. A WHO közlése szerint a tesztek mellett védőfelszerelést is szállítottak a térségbe. Segélyszervezetek szerint katasztrofális következményei lehetnek annak, ha a járvány felbukkanna a térségben létesített menekülttáborokban. A régióban mintegy négymillió menekült él.    

Szíriában eddig összesen négy fertőzöttről lehet tudni.

Képeken, ahogy átalakulnak a kórházak a magyar koronavírus-védekezés miatt

A koronavírus és a járvány elleni védekezés átalakítja a magyar egészségügyi ellátórendszert. Az eljárások változnak, az intézmények alkalmazkodnak. A legfontosabb cél a fertőzés lassítása és a különböző állapotú betegek megfeleől kezelése. Videónkban bemutattuk ugyanis, hogy a véges ellátórendszerbeli kapacitások miatt rendkívül fontos a terjedés lassítása.

Tovább a cikkhez

Tovább nőtt a fertőzöttek száma Ausztriában

Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint szerda délutánra 5.560-ra nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma; ez az előző napi adathoz képest csaknem 18 százalékos növekedést jelent. A halottak száma 31-re emelkedett.

A legtöbb koronavírussal fertőzött beteget Tirol tartományban diagnosztizálták (1.393 fő); a második helyen Felső-Ausztria áll (915 fő). Alsó-Ausztriában 750-en, míg Bécsben 702-en fertőződtek meg koronavírussal. Eddig 32.407 esetben végezték el a koronavírus-tesztet.     Tirolban azzal vádolják a tartomány vezetését, hogy későn hoztak óvintézkedéseket, így túl későn zárták be a hoteleket és a sípályákat; Günther Platter (ÖVP) tartományi vezető ellen emiatt feljelentést tettek.    

"A szívügyemnek tekintem Dél-Tirolt" - nyilatkozta Sebastian Kurz kancellár szerdán a "Dolomiten" című helyi napilapnak. Kurz ígéretet tett arra, hogy a kormány segítséget nyújt a koronavírussal legjobban sújtott tartománynak a betegek ellátásában, így többek között védőfelszereléseket is szállítanak a településekre. Hangsúlyozta, hogy az együttműködés nemcsak üres szavakat jelent, hanem naponta tettekben is megnyilvánul.      

A kormányfő arról is beszélt, hogy a válságot követően meg kell vitatni az "európai szolidaritás" kérdését. Indoklása szerint ugyanis nem fordulhat elő, hogy a nemzetállamok nem hangolják össze intézkedéseiket, és ennek következtében például Ausztria két héten át küzdött azért, hogy a német határon átengedjék a védőmaszkokat szállító teherautót.     

Közben Alma Zadic igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a válság idején egyszerűbben juthatnak hozzá a családok az úgynevezett ellátási támogatáshoz. A segítséget akkor lehet kérni, ha a szülők egyike nem teljesíti fizetési kötelezettségét, és a kiskorú gyermekek élelmezése nem biztosított. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a segítséget azok a szülők kérhetik, akik a válság következtében elveszítették állásukat, vagy jövedelmük jelentősen csökkent. A fedezetet a családügyi minisztérium biztosítja.     

Közben Burgenland tartomány azt javasolta a helyi önkormányzatoknak, hogy adjanak haladékot a vállalkozásoknak a helyi adók megfizetésére. Astrid Eisenkopf (SPÖ) tartományi helyettes vezető hangsúlyozta, hogy a befizetési határidő módosítására van lehetőség, és ez "minden egyes vállalkozásnak segítséget jelent".     

A Vöröskereszt "Stopp Corona Applikációt" indított; az alkalmazással azt kívánják elérni, hogy megakadályozzák a vírusfertőzés terjedését. Az alkalmazás egy "kapcsolattartási naplóként" működik; azok, akik csatlakoznak, elmenthetik, mikor kivel találkoztak. Ha az alkalmazást letöltő tagok közül valaki megbetegszik a Covid-19 fertőzés következtében, automatikusan értesítést kapnak azok a személyek, akikkel az illető az elmúlt 48 órában kapcsolatba lépett, így például könnyebben elérhetők lesznek azok az utasok, akik egy vonaton ugyanabban a fülkében utaztak, vagy azok a kollégák, akik közösen vettek részt egy munkahelyi  megbeszélésen.   

Közben egy közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy az osztrákok többsége (77 százalék) úgy véli: "jól informált" a koronavírussal kapcsolatban. Elsősorban az ötven év felettiek tartják magukat tájékozottnak (84 százalék), míg a megkérdezettek három százaléka vélekedik úgy, hogy nem kapott elég tájékoztatást. A lakosság elsősorban a televízióból, a rádióból, illetve a napilapokból szerzi ismereteit. A megkérdezettek több mint fele ugyanakkor azt állította, hogy naponta több mint két órát tölt a koronavírussal kapcsolatos hírek megismerésével.    

Home office-ban dolgozol? Erre mindenképp érdemes figyelni!

A koronavírus-járvány miatt magyarok egy jelentős része rengeteg időt tölt most otthon, és ez komolyabb problémákat is a felszínre hozhat, hiszen ha nincs otthon megfelelő, gerinckímélő szék, vagy íróasztal, egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: kevesebben haltak meg szerdán Olaszországban

Hatszáznyolcvanhárommal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 7503-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma 3491-gyel emelkedett, ami a legalacsonyabb az utóbbi öt napban.

Tovább a cikkhez

Negatív Angela Merkel második koronavírus-tesztje

Negatív Angela Merkel német kancellár második koronavírus-tesztje, szervezetében továbbra sem mutatták ki a kórokozót - jelentették be szerdán Berlinben.

A szövetségi kormány tájékoztatása szerint legközelebb a jövő hét elején végeznek el koronavírus-tesztet a kancelláron.    

Angela Merkel vasárnap házi karanténba vonult, miután kiderült, hogy kimutatták az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) egy orvosnál, akitől pénteken védőoltást kapott tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium ellen. Hivatali feladatait otthonából látja el. Szerdán az alkancellár, Olaf Scholz pénzügyminiszter szólalt fel helyette a koronavírus-járvány miatt készített pótköltségvetés parlamenti (Bundestag-) vitájában.

Salvini máris belengette az olasz forradalmat

Rendkívüli helyzetben akár százmilliárd eurós csomagra is szükség lehet az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) által okozott gazdasági helyzetben, máskülönben forradalom lesz Olaszországban - jelentette ki Matteo Salvini, a jobboldali, ellenzéki Liga párt vezetője, aki egyúttal azonnali és erőteljes pénzügyi beavatkozást sürgetett a La Stampa című napilapban szerdán megjelent interjújában.

Tovább a cikkhez

"Túléltük a jegyrendszert, átvészeljük a koronavírust is"

"Túléltük a jegyrendszert, túlélhetjük a koronavírust is" - pénzügyi veteránok osztották meg emlékeiket; legyen szó a 2008-as pénzügyi válságról, a fekete hétfőről 1987-ben, vagy az 1970-es évek olajválságáról.

Tovább a cikkhez

A brit nagykövet-helyettes a koronavírus egyik áldozata Magyarországon

Steven Dick budapesti angol nagykövet-helyettes az egyik áldozata a koronavírus járványnak Magyarországon - értesült az Index. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg. Az portál értesülését a brit nagykövetség megerősítette.

Tovább a cikkhez

Újabb autógyár indította újra a termelését Wuhanban

Több más autógyárhoz hasonlóan a Peugeot is újraindította a temelését Wuhanban - írja a Reuters. A Peugeot SA és a Dongfeng Motor Group közös vállalat Wuhan mellett még Chengduban és Xiangyangban gyárt autókat.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: magyar megoldást vesz át Románia, jön a törlesztési moratórium

Romániában lehetővé teszik a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magánszemélyek és cégek hiteltörlesztésének felfüggesztését - jelentette be Klaus Iohannis államfő szerdán, a miniszterelnökkel és az illetékes tárcavezetőkkel folytatott tanácskozást követően.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: folyamatos a tájékoztatás a magyar börtönökben

Folyamatos a tájékoztatás a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos megelőző intézkedésekről a börtönökben - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) szerdán az MTI-vel.

Hangsúlyozták, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban kiadott szakmai protokollját követve kiemelt feladatként kezeli a személyi állomány és a fogvatartottak egészségügyi állapotának megóvását és a fertőzésveszély megelőzését. Kiemelt figyelmet fordít ugyanakkor arra, hogy az elítéltek - még a világjárvány idején is - szoros köteléket ápoljanak családtagjaikkal. Ezért Skype felhasználási útmutató is készült a fogvatartottak hozzátartozóinak, hogy megismerhessék a személyes kapcsolattartás kiváltására használható online alkalmazás működését. A kiadvány a bv.gov.hu mellett országszerte minden börtönben elérhető lesz.

Megerősítették, hogy a BvOP telefonon is tájékoztatást ad a járványügyi helyzettel összefüggő megelőző intézkedésekről a fogvatartottak hozzátartozóinak. A szervezet weboldalán, a bv.gov.hu-n megtalálható telefonszámok hétköznapokon 8.00 óra és 15.00 óra között hívhatók.

Emlékeztettek arra is, hogy a BvOP több tájékoztató videót is készített már, amelyekben egy fogvatartott magyarázza el társainak és a családtagjaiknak a járvány megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A tájékoztató kisfilmeket az ország valamennyi börtönében, naponta többször levetítik a zárt láncú televízió-rendszeren, valamint a szervezet weboldalára és YouTube csatornájára is felkerültek - áll a BvOP közleményében.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus: 20 milliárd frankot pumpál Svájc az ország gazdaságába

Összesen 20 milliárd frankot pumpál a gazdaságba Svájc a koronavírus miatti visszaesés mérséklésére - írja a Reuters. A svájci kormány és a Svájci Nemzeti Bank (SNB) csütörtökön kezdi el a pénzt becsatornázását, melynek során a vállalatok a bankokon keresztül akár 500 ezer frank államilag támogatott - egyes esetekben kamatmentes - kölcsönhöz juthatnak hozzá.

Tovább a cikkhez

A Forma 1-es csapatok is segítik a brit kormányt a koronavírus elleni küzdelemben

Az Egyesült Királyság Forma 1-es csapatok és más nagyvállalatok segítségével próbál úrrá lenni a koronavírus járvány okozta lélegeztetőgép-hiányon.

Tovább a cikkhez

Nagy gazdasági fellendülés jöhet ősszel a Fed befolyásos közgazdásza szerint

Erőteljes fellendülést vár őszre az amerikai gazdaságban James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke – írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Albániában a kormányfő felére csökkentette a miniszterek fizetését

Albániában a koronavírus terjedése miatt szerdán 30 napra az ország egész területére természeti katasztrófák idejére vonatkozó veszélyhelyzetet rendeltek el. Az országban kedd estig 123 embert fertőzött meg az új koronavírus, két beteg meghalt, kilencen meggyógyultak. Edi Rama kormányfő a helyzet miatt felére csökkentette a miniszterek fizetését.

Tovább a cikkhez

Svájc kiterjeszti a határellenőrzést valamennyi schengeni országra

Svájc kiterjeszti a határellenőrzést valamennyi schengeni országra - írja a Reuters. A szigorítást a repülőtereken is alkalmazzák.

Tovább a cikkhez

Megszüntették a forgalomkorlátozást Hupej tartományban

Kezd normalizálódni az élet Kína koronavírus-kitörésének epicentrumában, Hupej tartományban. A 2 hónapos karantén után szerdán megszüntették a forgalomkorátozást, amivel párhuzamosan az építkezések is újraindultak, az emberek pedig elkezdték a tömegközlekedést használni. A tartomány központjának, Wuhannak a lezárását április 8-án oldják fel - írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Akár télen is lehet a következő nyári olimpia

Minden érintettől áldozatokra és kompromisszumokra lesz szükség a tokiói olimpia újratervezéséhez Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint.

Tovább a cikkhez

Az ukrán kormány meghosszabbította a karantént, és országos veszélyhelyzetet hirdetett

Meghosszabbította az ukrán kormány szerdai ülésén az országos karantént további 30 nappal, azaz április 24-ig, és kiterjesztette a veszélyhelyzetet az egész országra.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Németországban még csak a járvány elején járunk

Németország még mindig a koronavírus-járvány elején tart, és még nem lehet pontosan látni a vírus terjedésének lassítására tett intézkedések hatását - mondta a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője szerdán Berlinben.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: szigorítások Csehországban, Lengyelországban és Romániában

Csehországban szerda reggelig háromra nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, Lengyelországban kötelezővé vált az alap- és középiskolai távoktatás, Romániában pedig életbe léptek a szigorított kijárási korlátozások.

Tovább a cikkhez

Pozitív lett Károly herceg koronavírus tesztje

Pozitív lett Károly herceg, Nagy-Britannia trónörökösének koronvírus tesztje - írja a Reuters. Erzsébet királynő legidősebb fia 71 éves.

Tovább a cikkhez

Törökországban is emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma

Törökországban 44-re nőtt kedden a koronavírus halálos áldozatainak száma - írja a Reuters. A megerősített esetek száma 343-mal, 1872-re növekedett - mondta el Fahrettin Koca, egészségügyi miniszter. Az országban az elmúlt 24 órában 3952 tesztet hajtottak végre, így a Törökországban elvégzett tesztek száma elérte 28 ezret.

Koronavírus: még több vállalathoz megy ki a Honvédség

A MOL-csoport elkedte fertőtlenítőszerek gyártásárát, és két héten belül ezek megjelenhetnek a kiskereskedelemben is, de emellett nem hagynak fel a finomítással sem - mondta el a vállalat ügyvezető igazgatója az operatív törzs sajtótájékoztatóján. A Honvédség újabb 13 vállalatnál jelent meg, hogy segítse a tevékenységet, és azt is megtudtuk, hogy jelenleg hat beteg van súlyos állapotban, míg az ismert esetek többszörösét tehetik ki a valós megbetegedések.

Tovább a cikkhez

Egymillió forintnak megfelelő büntetést kaphat, aki megszegi az olasz karantént

Újabb szigorú járványellenes intézkedéseket vezetett be kedden éjszaka Olaszország, így többek között a karantént elhagyó fertőzöttekre börtön várhat.

Tovább a cikkhez

Németország: lassulni kezdett a járvány terjedése, 33 ezer regisztrált fertőzött

Németországban átlépte a 30 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint szerda délelőtt 32 991 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 3935-tel - 13,5 százalékkal - több az egy nappal korábbi 29 056-nál. Eközben a Benelux államokban is tovább nőtt a fertőzöttek száma.

Tovább a cikkhez

Szigorú intézkedéseket vezettek be a nyugat-balkáni országokban

Nőtt a fertőzöttek száma a nyugat-balkáni országokban, ezért további intézkedéseket léptettek életbe. Többek között határokat és repülőtereket zárnak le, növelik a tesztelések számát, valamint azokat, akik nem tartják be az otthoni karantén szabályait pénzbírsággal sújtják. Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Szerbia legfontosabb hírei.

Tovább a cikkhez

Moszkvai polgármester: a hivatalos számoknál sokkal több a fertőzött

Az oroszországi fővárosban a koronavírusos esetek száma messze meghaladta a hivatalos adatokat - mondta el Szergej Sobyanin, Moszkva polgármestere Vlagyimir Putyin elnöknek. Mivel a külföldről hazatérők esetében nagyon ritkán végeznek el teszteket, ezért a fertőzöttek száma sokkal több lehet a hírekben szereplőknél. Oroszország eddig 495 megbetegedést és egy halálesetet jelentett, jóval kevesebbet, mint a nagyobb nyugat-európai országok - írja a Reuters.

Putyin már korábban elmondta, hogy a helyzet ellenőrzés alatt áll, ám egyes orvosok megkérdőjelezték, hogy a hivatalos adatok mennyire tükrözik a valóságot. A kormány a vírus terjedésének lassítására kedden éjszakai klubokat, mozikat és szórakoztató központokat zárt be.

Ázsia lehet a koronavírus nyertese, Európa és Amerika bukhat

A befektetőknek érdemes lenne megfontolnia, hogy Ázsia felé fordítsák a figyelmüket a nyugati országok helyett - véli több befektető is. Az ázsiai gazdaságok könnyebben kijönnek a jelenlegihez hasonló válságokból, ráadásul a vállalatokat is jobb pozícióban érte a krízis. Az sem utolsó szempont, hogy az ázsiai központi bankoknak szélesebb mozgástere van a válságkezelésre - vélik az elemzők.

Tovább a cikkhez

Koronavírus idején randiznál? A britek megmondták, hogy kell csinálni

Bizonyára van néhány olyan pár a világon, akiknek a koronavírus amiatt is rosszul jött, hogy így nem tudnak találkozni, randizni, ismerkedni egymással. A problémát a brit újságírók is fontosnak érzik, nem hiába kértek a kormánytól tanácsot erre. A kormány pedig válaszolt is.

Tovább a cikkhez

Tábori kórházat állítottak fel Budapesten

Tábori kórházat, sátorrendszert állítottak fel a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán - írta a honvedelem.hu cikke alapján az MTI.

Tovább a cikkhez

Fő az optimizmus: a Boeing már májusban újraindítaná a Max gépek gyártását

A tervek szerint májusban újraindítaná a hírhedt 737 Max gépek gyártását a Boeing, több hónapos szünet után – tudta meg a Reuters. A jelen helyzetben az is kérdés, hogy a koronavírus nem szól-e közbe.

Tovább a cikkhez

A koronavírus miatt ő vesztette el a legtöbbet, de most sok pénzt nyert Európa leggazdagabb embere

Egy nap alatt 11 milliárd dollárt sikerült nyernie a részvénypiacok menetelésén Bernard Arnault-nak, Európa leggazdagabb emberének. A koronavírus terjedése különösen rosszul érintette pénzügyileg a luxustermékeket tulajdonló mogult, senki sem vesztett annyi pénzt emiatt a világon, mint ő – írja a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Európa kék foltjai

koronavirus4

Most dől el, sikerül-e laposítani

Tegnap egyenletes növekedést láthattunk a nagy európai országok esetszámaiban, ami azt jelenti, hogy nem gyorsult tovább a járvány terjedése, de lassulásról sem beszélhetünk. Amennyiben a korlátozó intézkedések sikeresek, akkor a következő napokban kellene a napi esetszámoknak csökkenni ahhoz, hogy a csúcson a betegszám ne legyen nagyobb, mint amit még elbír az egészségügyi ellátórendszer.

Koronavírus: brutális fizetésemelést kapnak az egészségügyi dolgozók Szlovéniában

A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét - jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden, amikor ismertette a kabinetnek a járvány okozta nehézségek ellensúlyozására indított gazdaságélénkítő csomagját. A járvány ideje alatt az egészségügyi dolgozók, a polgári védelmi szervezetek és más kulcsfontosságú szolgálatok 10 és 200 százalék közötti illetménykiegészítést kapnak.

Tovább a cikkhez

226-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg - jelentette a hivatalos kormányzati oldal.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: szigorítják Romániában a kijárási tilalmat szerda déltől

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében szerda déltől tovább korlátozzák a kijárást Romániában, a közrendvédelmi és határőrizeti feladatokba pedig a katonaságot is bevonják - jelentette be Marcel Vela belügyminiszter kedd este.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a belföldi turizmus a nyár végén már éledezhet Magyarországon

Noha a szállodaipart ütötte ki elsőként a koronavírus-járvány, az üzleti kapcsolatok feléledésével a felépülése is az elsők között kezdődhet meg - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Tovább a cikkhez

Trump mégiscsak a tényekre és az orvosokra hagyja a döntést a szigorítások feloldásában

Az új típusú koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelmet irányító amerikai kormányzati munkacsoport egészségügyi szakemberei döntenek majd a szigorítások enyhítéséről - jelentette ki Donald Trump a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján, helyi idő szerint kedden délután.

Tovább a cikkhez

Rendkívüli G20-csúcs lesz csütörtökön – Apokaliptikus járványra figyelmeztet az ENSZ-elnök

Rendkívüli virtuális csúcstalálkozót tartanak a G20-országok csütörtökön, hogy megvitathassák az új típusú koronavírus-járvány elleni intézkedések összehangolását - közölte a világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó csoportot idén elnöklő Szaúd-Arábia.

Tovább a cikkhez

Elemzők a magyar koronavírus-csomagról: eddig ez nagyon kevés!

Méretében egyáltalán nem kielégítő, cserébe célzott, emiatt pedig kevés szektort érint - így foglalható össze a Portfolio által megkérdezett elemzők véleménye a kormány eddig bejelentett 5+6 gazdasági intézkedéséről, amely a koronavírus-járvány miatt született. Sokan egyetértettek abban, hogy a deficit idén könnyedén a GDP 3 százalékáig kúszhat, az egyenlegromláshoz ugyanis hozzájárulnak a recessziós kilátások. Villámfelmérésünkben azt is megkérdeztük a közgazdászoktól, hogy milyen intézkedéseket várnak még a kormánytól ezen a területen.

Tovább a cikkhez

Nem csillapodik a koronavírus-járvány a világban - Több milliárd ember kényszerült karanténba

A koronavírus megállíthatatlanul terjed a világban, a fertőzöttek száma már meghaladta a 400 ezer főt kedd este. A legrosszabb helyzetben lévő Olaszországban sem javul a helyzet érdemben, 6820-ra emelkedett a betegség eddigi áldozatainak a száma. Közben a világ országai sorra hozzák szigorú intézkedéseiket a koronavírus megfékezésére, a Föld lakosságának közel harmada már karantéba kéynszerült. Kövesse a koronavírussal kapcsolatos híreinket percről-percre.

Tovább a cikkhez
Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus, mikroszkop