Előfizetői tartalom

Trumpnak akár érdekében is állhat elengedni a koronavírus-járványt

Portfolio
Immár az Egyesült Államok lett a koronavírussal leginkább sújtott ország, miután a tegnapi napon 17 ezer megbetegedést regisztráltak. Donald Trump elnök a héten még olyan kijelentést tett, hogy húsvét után fel kell oldani a korlátozásokat, mert a "gyógymód nem lehet károsabb, mint maga a probléma". A Nordea Bank friss elemzésében előrukkolt egy - saját bevallásuk szerint is cinikus - teóriával, hogy miért gondolkodhat így az elnök. Az érvelésben kétségkívül van logika, mi azonban egy sokkal egyszerűbb okot látunk Trump hozzáállása mögött.

Az Egyesült Államok tegnap 17 ezer új megbetegedést jelentett, ezzel megelőzték Kínát és Olaszországot is a regisztrált koronavírus-megbetegedéseket illetően, immár Amerikában van a legtöbb nyilvántartott megbetegedés. Hovatovább, a kritikus állapotban levő amerikai száma 38%-kal nőtt, előrevetítve, hogy az egymillió főre eső halálozások száma meg fog ugrani az országban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés