Előfizetői tartalom

Fájdalmas lehet a koronavírus Magyarországon: zuhanó gazdaság, elszálló hiány, duplázódó munkanélküliség

Portfolio
Az idén 4,2%-kal eshet vissza a magyar gazdaság, a költségvetési hiány a GDP 5%-a felett lehet, a munkanélküliségi ráta pedig megduplázódhat – vélik az Erste Bank elemzői. A hétfőn kiadott anyag címe tökéletesen foglalja össze az utóbbi hetek változásait: „A legrosszabb forgatókönyv válik realitássá”. A folyamatosan érkező elemzői véleményekből egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a gazdasági növekedést elfelejthetjük 2020-ban, ez pedig további károkat okoz majd a reálgazdaságban.

Szép lassan a legrosszabb lesz a legvalószínűbb Az utóbbi napokban az Erste Bank elemzői módosították az eurózóna gazdaságára vonatkozó idei előrejelzésüket, már 3,5%-os visszaesést várnak a valutaövezetben. Most ezzel párhuzamosan felülvizsgálták a kelet-közép-európai régióra adott becsléseiket, így már a teljes régió esetében recesszióval számolnak 2020-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés