Előfizetői tartalom

Mit jelent az MNB mai lépése? Már nem lóg ki Magyarország a régióból

Portfolio
Gyakorlatilag az alapkamat megemelését jelentette be új egyhetes betéti eszközével az MNB szerdán, ezzel a kamatfolyosó jelentősége megszűnik Magyarországon, egységesen 0,9%-os kamatszintet tart fenn a jegybank. Ez a monetáris politika jelentős szigorodását jelenti, amivel eltűnik a magyar jegybank évekig tartó „ultra laza” időszaka, beáll a versenytársak sorába.

Miközben a világon a legtöbb jegybank lazításba kezdett az utóbbi hetekben, az MNB épp ellentétes utat jár be: szerdán egy mozdulattal elejentéktelenítette a  kamatfolyosót és egy új eszköz bevezetésével megemelte a kamatot. Ugyan fennmarad a mínusz 0,05%-os egynapot betéti ráta, de az elveszíti jelentőségét a 0,9%-os egyhetes kamat mellett, hiszen mostantól senkinek nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés