Előfizetői tartalom

Koronavírus: íme a térképek, melyik magyar járásokat veszélyeztethetik leginkább a nyaralójukba leköltözők!

A járvány napjaiban sok nagyvárosi családban merül fel a vidéki üdülőbe, telekre való tartós kiköltözés gondolata. Az országon belüli mozgások, költözések is növelik azonban a járvány terjedésének esélyét, a jószándékú családi döntések kedvezőtlenül hathatnak a rosszabb egészségi állapotúakra. Ebben az elemzésben azt vizsgáljuk, hol vannak a legmagasabb mortalitási kockázatú lakó- és üdülőkörzetek, és az üdülőkbe való kiköltözés hol veszélyeztetheti leginkább a helyi népességet.

Mi lenne, ha leköltöznénk? A kijárási korlátozások március 28-i bevezetése számos családban felvetette a gondolatot, a bezártság akár hosszabb ideig is eltarthat. Magyarország mára már túl van a digitális oktatásra, az otthoni munkavégzésre való áttérésen, az első hetek pedig megmutatták az otthoni összezártság új élményeit és konfliktusait. Hazánkban sok az üdülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés