Előfizetői tartalom

A 13. havi nyugdíj bevezetésére készül az Orbán-kormány: áldásból átok?

Rövid távon áldásnak, hosszabb távon átoknak bizonyulhat a 13. havi nyugdíj - amint ezt a 2009 előtti története is bizonyítja. A folyó finanszírozású magyar nyugdíjrenszer jövőjét a gazdaság fejlődése mellett alapvetően négy kényszerítő tényező - a demográfiai, a foglalkoztatási, a kivándorlási és a versenyképességi helyzet - határozza meg. A koronavírus-pandémia mindegyiket megzavarja, bár remélhetőleg csak ideiglenes jelleggel. A veszélyhelyzet elleni védekezés eszközei azonban sokkal hosszabb távú hatást gyakorolhatnak a jövőre, mint maga a járvány. Ilyen eszköz a tizenharmadik havi nyugdíj is.

Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 07. Itt a koronavírus-mentőcsomag legfontosabb eleme: 70%-os jövedelemkiegészítés 3 hónapra az államtól 2020. 04. 06. Ennyibe kerül Orbán Viktor nyugdíjasoknak tett ígérete 2020. 04. 06. Orbán Viktor bejelentette: visszaadják a 13. havi nyugdíjat Demográfiai öregedés A társadalom elöregedése megállíthatatlan. Ma a lakosság 19,3%-a...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái