Előfizetői tartalom

Koronavírus-válság: Óvatosan a fiskális élénkítéssel!

Nagy érdeklődéssel olvasom a hazai közgazdászok véleményeit a jelen helyzetről, a válságkezelés lehetséges módjairól. A javaslatoknak azon részével teljes mértékben egyetértek, ami az expanzív, proaktív és jelentős volumenű monetáris politikai élénkítéseket szorgalmazta és szorgalmazza, és egyetértek a jegybank eddig megvalósított módszereivel, eszközeivel is, azonban azokkal a véleményekkel ezúton is szeretnék vitatkozni, amelyek a nagy volumenű költségvetési hiánynövelést, valamint a kiadások részben szociális alapú elköltését is szorgalmazzák.

Olvasva a fő megszólalásokat, a következő pontokkal lehetne összefoglalni a költségvetési hiánynövelésre eddig megfogalmazott érveket: A keynes-i gazdaságpolitika tanítása szerint, ha a gazdaságban kereslethiányos helyzet alakul ki, a magánszektor nem kíván vagy nem tud költekezni, és sok a szabad kapacitás, akkor az államnak kell a helyébe lépnie, és vállalnia az átmeneti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái