Előfizetői tartalom

Öt ábra arról, hogyan forgatja fel fenekestül az életünket a koronavírus

Portfolio
Jelentősen megváltoztatta a koronavírus a mindennapokat és nagyon úgy tűnik, hogy sokáig kihathat még az emberek életére. A McKinsey egy friss felmérése szerint az emberek a következő időszakban kevesebb időt akarnak munkával, és sokkal többet szórakozással tölteni, már amennyire ezt a négy fal engedi. Világszinten az az általános várakozás, hogy a koronavírus hatását a hétköznapokra és az emberek pénzügyeire még hónapokig érezni lehet, a kieső jövedelmek miatt sokan csak a legszükségesebb termékeket tervezik venni még jó ideig. A felmérésből kiderül az is, hogy az európai emberek a legkevésbé optimisták a gazdaság koronavírus utáni gyors talpraállásával kapcsolatban.

Világszinten érzik az emberek a koronavírus gazdasági hatásait. A McKinsey felmérése szerint az európai országok a legkevésbé optimisták a jövővel kapcsolatban, míg Kína a legkiemelkedőbben az (összesen 38 ország fogyasztói hangulatát mérték fel). Érdekes az is, hogy az országok haladnak a fertőzési görbén keresztül, sokan többet költenek, még úgy is, hogy világszinten...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái