Előfizetői tartalom

Merkel dühös: újra gyorsulhat a járvány a lazítások körüli „vitaorgia” miatt

MTI
Portfolio
Élénk vita indult a német nyilvánosságban a koronavírus járvánnyal összefüggő lazításokról, amely folyamatot sajtóértesülések szerint Angela Merkel kancellár károsnak és veszélyesnek tart. A politikus pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) hétfői elnökségi ülésén - egy telefonkonferencián - kifejtette, hogy egyes tartományokban "vitaorgia" kezdődött a korlátozásokról, aminek hatására gyengülhet a lakosság fegyelmezettsége és óvatossága; így kárba veszhetnek az utóbbi hetek eredményei, és a fertőzések száma ismét emelkedésnek indulhat - figyelmeztetett a kancellár.

Mik a lazítások és a vita lényege? A járványlassító intézkedések eredményeire és az egészségügyi ellátórendszer teherbíró képességére tekintettel hétfőtől országszerte lazítják a korlátozásokat. A legtöbb tartományban megnyitnak a 800 négyzetméternél kisebb értékesítési területű kiskereskedelmi üzletek, és mérettől függetlenül az autókereskedések,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái