Előfizetői tartalom

Brutális elszigeteltség és stressz - Élet egy gyermekotthonban karantén idején

Portfolio
10-12 gyerek, ötödik hete bezárva egy épületbe. Van egy kis udvar, de az nem pótolja a játszóteret, a foci pályát, vagy a közeli parkot, ahol kedvükre futkoshatnak, játszhatnak. A karantén mindenkinek nehéz, de a gyermekotthonban élők és a nevelők, gyermekfelügyelők számára különösen az. Fokozott érzelmi megterhelés, brutális elszigeteltség és stressz - egy nevelő beszélt a Pénzcentrumnak arról, hogyan telnek a mindennapok, hogy megy a digitális oktatás úgy, hogy nem jut mindenkinek számítógép, és a hatalmas munkaerőhiány és a nagy fluktuáció mellett hogyan módosult a munkarend a karantén idejére.
A koronavírus miatti otthoni karantén mindenkit megvisel. Ugyanakkor a gyermekotthonban élők és ott dolgozók még fokozottabb érzelmi megterhelésnek vannak kitéve: a gyerekek nem találkozhatnak az osztálytársaikkal, barátaikkal, szüleikkel, nincs játszótér, nincs focipálya. A nevelőknek és gyermekfelügyelőnek pedig nem könnyű megértetni a helyzetet a gyerekekkel, lekötni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái