Előfizetői tartalom

Most akkor sokat vagy keveset tesztel Magyarország? Itt egy ábra, ami pontosan megmutatja

Portfolio
Az OECD legfrissebb gyűjtése szerint Magyarország még mindig a sereghajtó országok között van a tesztelések számát illetően, és ebben csak kis javulás látható múlt hét óta. Az operatív törzs korábbi megnyilvánulásaiból látható volt, hogy a tömeges teszteléseknek itthon nem tulajdonítottak jelentőséget, a kormány szakmai tanácsadói és Palkovics László szavaiból viszont az következik, hogy a tesztekkel kapcsolatban paradigmaváltás várható.

A múlt héten közölt egy érdekes gyűjtést az OECD arról, hogy a vizsgált országokban mennyi koronavírus-tesztet végeznek el ezer főre vetítve. Akkor Magyarország a sereghajtók között volt a vizsgált országoknál, 3,9 teszt jutott 1000 emberre. Azóta javult a helyzet, hazánkban ezer emberre már 6,6 teszt jut, az OECD ábrája szerint viszont még ezzel is a sereghajtók között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés