Előfizetői tartalom

Koronavírus: nem sprintszám lesz, hanem maraton

Portfolio
A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások egyszerre több tagállamban beindult fokozatos feloldása nem jelentheti azt, hogy az élet visszazökken a normális kerékvágásba. Meg kell értetni az emberekkel, hogy ez egy maraton lesz, nem pedig sprint – figyelmeztetett hétfőn parlamenti képviselők kérdéseire válaszolva Andrea Ammon, a stockholmi székhelyű európai járványmegelőzési és ellenőrzési központ (ECDC) igazgatója.

A Bruxinfo tudósítása szerint a szakember úgy értékelte a jelenlegi helyzetet, miszerint a tagállamok többségében egyértelműen hanyatlani kezdett a koronavírusos megbetegedések száma, lehetőséget teremtve a korábban bevezetett szigorú korlátozások enyhítésére. Lengyelországban, Romániában, Nagy-Britanniában és Svédországban azonban egyelőre stagnál az igazolt fertőzések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés