Előfizetői tartalom

Ezt hívják totális összeomlásnak: hihetetlenül mélyre zuhantak az áprilisi európai gazdasági aktivitási adatok

Portfolio
Az olasz szolgáltatói beszerzésimenedzser-index (bmi) 17,4-ről 10,8 pontra zuhant tovább áprilisban, miközben a spanyol megfelelője egészen hihetetlen mélységbe, 23-ról 7,1 pontra zuhant, és ezekkel együtt az eurózóna összesített szolgáltatói bmi értéke 26,4-ről 12 pontra szakadt. Ez arra utal, hogy a koronavírus válság miatt csaknem megállt a fizetési övezet szolgáltatási szektora, és sajnos a feldolgozóipari helyet sem igazán jobb.

Ma tette közzé az IHS Markit az európai főbb országokra vonatkozó bmi-adatokat és egészen lehangoló kép rajzolódik ki ezekből. A kép borús. Az általános nézet az, hogy Németország rossz helyzetben van, a déli országok még rosszabbul néznek ki. A feldolgozóipart is megviseli a válság, de a szolgáltató szektort még inkább – kommentálta az adatokat a Reutersnek Holger...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés