Előfizetői tartalom

Kiszivárogtak a gazdaságvédelmi akcióterv részletei: látszólag nagy csomagról van szó

Portfolio
Bár már korábban is rámutattunk, hogy a 9000 milliárd forintosra, a GDP 18-20%-ára hirdetett gazdaságvédelmi akcióterv költségvetést érintő része valójában sokkal kisebb, a GDP talán 2%-át éri el, de most, hogy kiszivárogtak a kormány intézkedéseinek pontosabb részletei, ez még inkább helytálló. Látszólag nagy intézkedéshalmazról van szó, de belőle a tényleges támogatások összege kevés, inkább a hitelek dominálnak és sok helyen korábban már meglévő terveket, bejelentett intézkedéseket csomagoltak bele, vagy valószínűleg a lazábban felhasználható EU-s pénzekkel finanszírozzák majd.

A hangzatos terv és ami mögötte van Május 12-én a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, illetve György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár tartott egy prezentációt az európai országok magyarországi nagyköveteinek, amely eljutott a Qubithoz, és ebből derült ki az, hogy mennyi pénzt szán a kormány a gazdaságvédelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái