Előfizetői tartalom

A magyar autóipar vezérei nyíltan beszéltek a koronavírus okozta kihívásokról, elbocsátásokról, várható csődökről

Szandányi Levente
A nagy magyar autógyárak és a meghatározó beszállítók működése a koronavírus okozta kényszerű leállások után stabil, a termelésük felfuttatásának egyedül a kereslet vártnál gyengébb alakulása szabhat gátat. Ennek, valamint a meghozott intézkedéseknek köszönhetően a szerződéses dolgozók munkahelye hosszú távon biztosított és bár vannak nehéz helyzetbe került beszállítók, döntő többségük képes lesz átvészelni a mostani borzasztóan nehéz időszakot. Ehhez viszont az állam szerepvállalására is szükség van, a már elindított támogatási programok továbbfejlesztése, újak bevezetése jelentősen hozzájárulhatna ahhoz, hogy Magyarország megőrizze és megerősítse a globális ellátási láncban betöltött szerepét, tovább fokozza tőkevonzó képességét az előttünk álló években. Többek között ezek derültek ki abból az exkluzív körinterjúból, amelyet a csütörtökön megrendezésre kerülő Járműipar 2020 online konferencia résztvevőivel, Topolcsik Melindával, Les Zoltánnal, Szászi Istvánnal és Urbán Lászlóval készített a Portfolio.

Járműipar: Forradalmi időszakban csapott le a koronavírus-járvány Találkozzon, kérdezzen a magyar autóipar meghatározó vezéreitől Ön is! Csütörtökön Járműipar 2020 online konferencia, ne maradjon le róla, már csak pár napig jelentkezhet: Információ és jelentkezés A koronavírus megjelenése mindenkit...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái