koronaviruscoronavirus
Gazdaság

Koronavírus: itt a péntek reggeli jelentés

Portfolio
3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. A járvány regionális eloszlásáról egyre furcsább adatokat közöl a kormányzati portál.

Az adatokból kiszámolható, hogy az elmúlt 24 órában 37 új fertőzöttet találtak a hatóságok. Ez kevesebb, mint az elmúlt két nap 40 feletti esetszáma, és megegyezik az elmúlt 10 nap átlagos adatával. A friss jelentés is azt sugallja, hogy a koronavírus járvány lassan, de egyenletesen terjed Magyarországon. Kedvező hír, hogy az aktív fertőzöttek száma 1615-re csökkent.

Az elhunytak száma a harmadik egymást követő napon 3 fő, ilyen alacsony adatokat egymás után április eleje óta nem láthattunk. Minimálisan csökkent a nyers halálozási ráta is, 12,9%-ra.

A betegek regionális eloszlása nagyon furcsa képet mutat. Budapesten és Pest megyében összesen 38 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, ami több, mint a teljes országos adat (37). A magyarázat újfent az, hogy egyes megyékből eltűnnek az esetek. Ezúttal a szabolcsi esetszámot 11 fővel, a borsodit 3 fővel csökkentette a kormányzati portál. Megnyugtató magyarázat továbbra sincs erre a jelenségre, pedig nem először fordul elő. A csökkentés azért történhet, mert az adott megyében ápolt betegről kiderül, hogy a lakhelye az ország másik területén van. Ugyanakkor ezek a korrekciók gyakran (most is) olyan megyékben történnek, ahol nagyon kevés új beteg bukkan fel napról napra, ez pedig azt jelenti, hogy több hete azonosított esetekről derül ki, hogy az illető hol él. Ez a kontaktkutatás hatékonyságát erősen megkérdőjelezi. Ráadásul a mai adatokból arra lehet következtetni, hogy a nyírségi esetek jelentős részét feltehetően Budapestre számolták el, ami azért fura, mert azt jelentené, hogy igen sok ember a fővárosban élt, de valamiért az ország keleti részén azonosították betegként.

terkep0522

Címlapkép: Getty Images

koronavirus szennyviz
koronavírus maszk
wirecard
vihar isztanbul törökország
joe biden koronavirus
bull
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
koronavirus szennyviz