Előfizetői tartalom

Ezek az országok győzték le a koronavírust: három szomszédunk is a világ legsikeresebbjei között

Portfolio
A világ országainak járványgörbéit tanulmányozva minden kontinensről találtunk olyan országot, ahol az új esetek száma az elmúlt hét átlagában már 10 alá szorult. A legtöbb ilyen ország Európában található, egy kivétellel mind annak keleti felén, a szomszédaink közül pedig Szlovénia, Szlovákia és Horvátország is felkerült a listára. Rajtuk kívül összesen 20 ilyen ország van a világon (nem számolva a miniállamokat, és azokat, ahol egyértelműen megbízhatatlanok a közölt adatok). Ezeket a járvány első hullámának visszaszorításában sikeres országokat mutatjuk most be.

A koronavírus-járvány gyorsan végigsöpört a világon, ma már szinte egyáltalán nincs olyan ország, ahol nem jelent meg. A február-márciusban induló globális elterjedés óta már több mint két hónap telt el, ennyi idő után már össze lehet vetni az egyes országokban jelentkező lefutást. Sok olyan ország van, ahol az első hullám már kifutóban van, és van köztük néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés