Előfizetői tartalom

Koronaválság: örömteli hír érkezett Németországból - De tényleg megkezdődött a V alakú kilábalás?

Portfolio
A legfontosabb német gazdasági hangulatindex, az Ifo májusban jelentős javulást mutatott az áprilisi történelmi mélypont után, így hajlamosak lehetünk arra gondolni, hogy a gazdaság megkezdte a V alakú kilábalást a válságból. A kép azonban ennél árnyaltabb: az UniCredit és az ING elemzői felhívják a figyelmet, hogy a javulás valóban jelentős, de az index még mindig alacsony szinten áll, és minden bizonnyal a gazdasági aktivitás csak 2022-ben éri el a válság előtti szintet. És ekkor még nem beszéltünk egy esetleges második járványhullámról.

Az Ifo májusi indexe 79,5 ponton állt az áprilisi 74,2 pont után, ami egyben a valaha mért legalacsonyabb érték volt, a friss adatok tehát a német gazdaság éledezéséről árulkodnak. Az elemzői konszenzus májusra 77,5 pont volt. A növekedés mögött elsősorban a várakozások javulása áll, a jelenlegi helyzet értékelése kissé csökkent – hívja fel a figyelmet elemzésében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái