Előfizetői tartalom

Koronaválság: örömteli hír érkezett Németországból - De tényleg megkezdődött a V alakú kilábalás?

Portfolio
A legfontosabb német gazdasági hangulatindex, az Ifo májusban jelentős javulást mutatott az áprilisi történelmi mélypont után, így hajlamosak lehetünk arra gondolni, hogy a gazdaság megkezdte a V alakú kilábalást a válságból. A kép azonban ennél árnyaltabb: az UniCredit és az ING elemzői felhívják a figyelmet, hogy a javulás valóban jelentős, de az index még mindig alacsony szinten áll, és minden bizonnyal a gazdasági aktivitás csak 2022-ben éri el a válság előtti szintet. És ekkor még nem beszéltünk egy esetleges második járványhullámról.

Az Ifo májusi indexe 79,5 ponton állt az áprilisi 74,2 pont után, ami egyben a valaha mért legalacsonyabb érték volt, a friss adatok tehát a német gazdaság éledezéséről árulkodnak. Az elemzői konszenzus májusra 77,5 pont volt. A növekedés mögött elsősorban a várakozások javulása áll, a jelenlegi helyzet értékelése kissé csökkent – hívja fel a figyelmet elemzésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés