Előfizetői tartalom

Trump keményen belerúgott Kínába, de marad a kereskedelmi alku

Portfolio
Többé nem fogja Hongkongot autonóm területként kezelni az Egyesült Államok, a Kínára vonatkozó tarifákat, törvényeket egységesen applikálják majd a városra is - jelentette be Trump elnök ma egy rendkívül sajtótájékozatón. Elmondta azt is, hogy megszüntetik a kapcsolatukat a WHO-val, megvédik az egyetemi szellemi tulajdont a kínaiaktól és megvizsgálják az amerikai tőzsdéken jegyzett kínai cégeket, de a várakozásokkal ellentétben nem rúgta fel a januárban kötött kereskedelmi megállapodást az elnök.

Nagyon durván kritizálta Kínát Donald Trump elnök a sajtótájékoztató kezdetén: mint mondta, Kína "több évtizeden keresztül lehúzta Egyesült Államokat" és "hatalmas anyagi és szellemi károkat okozott" az amerikaiaknak. "Ellopták az amerikai munkahelyeket, ellopták az amerikai szellemi tulajdonjogokat" – tette hozzá. Kína folyamatosan megsértette az elköteleződéseit Amerika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés