Előfizetői tartalom

Fitch: soha nem látott lépéseket váltott ki a koronavírus

MTI
A modern gazdaságtörténetben példátlan méreteket öltenek a koronavírus-járvány világgazdasági hatásainak enyhítését célzó költségvetési ösztönző programok, amelyeknek értéke már jelentősen meghaladja a globális pénzügyi válság idején alkalmazott élénkítő intézkedésekét - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó tanulmányában.

A nemzetközi hitelminősítő közölte: az általa figyelt húsz legnagyobb világgazdasági erőcentrumban az eddig bejelentett közvetlen költségvetési gazdaságösztönző kiadások értéke elérte az ötezer milliárd dollárt. A Fitch számítási módszertana alapján ez a tavalyi egész évi globális hazai össztermék (GDP) 7,1 százaléka. A cég hangsúlyozza, hogy a 2008-2009-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés