Előfizetői tartalom

Ismét hajba kapott az EU és az Egyesült Királyság

Portfolio
Újabb vita alakult ki London és Brüsszel között, ezúttal a koronavírus mentőcsomag brit hozzájárulásának mértékével kapcsolatban – írja a Politico. A briteknek a 3 milliárd eurós összeghez nagyjából 300 milliót kéne hozzátenniük, ők azonban a tavalyi megállapodásra hivatkozva vitatják annak jogosságát, hogy a közösség költségvetésének Brexit utáni módosításához hozzá kell járulniuk.

A Brexitet követő átmeneti időszakban az Egyesült Királyságnak ugyanúgy fenn kell tartania a hozzájárulásait, valamint az EU kifizetéseiből is részesülnek, eddig egyedül a szavazati joguk veszett el. A brit tisztviselők mindemellett állítják, hogy az EU által az alapba tőlük kért összeg kétharmada a megállapodás szerint nem jogszerű követelés. A britek az aggályaikat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés