Előfizetői tartalom

Az élelmiszerárak emelkedése húzhatta fel az inflációt

Portfolio
Májusban 2,4%-kal nőhettek a fogyasztói árak Magyarországon a Portfolio által megkérdezett elemzők várakozása szerint, azonban a maginfláció 3% felett alakulhatott. A szakértők szerint az élelmiszerárak emelkedése felfelé, míg több termék és szolgáltatás árváltozása lefelé húzhatta az indexet. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a korlátozó intézkedések miatt akadályokba ütközött az árak összegyűjtése a hónapban, ami fokozza a bizonytalanságot.

Az április 2,4%-os áremelkedés után májusban is hasonló mértékben nőhettek a fogyasztói árak a Portfolio elemzői konszenzusa szerint. (A KSH kedden publikálja a májusi adatokat.) A koronavírus-járvány időszakában azonban az árak felírása kifejezetten nehézkes lehetett, így nem könnyű sem előrejelezni, sem mérni az infláció alakulását. A KSH már áprilisban jelezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés