Előfizetői tartalom

Alaposan betankolt a magyar állam

MTI
|
Portfolio
Áprilisban 860 milliárd forinttal nőtt a költségvetés által kibocsátott értékpapírok állománya a márciusi mindössze 82 milliárd forintos emelkedés után. Az áprilisi növekedés az első négyhavi, 892 milliárd forintos emelkedés 96 százaléka - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán megjelent, legfrissebb értékpapír-statisztikai adataiból.

Áprilisban a devizában kibocsátott kormányzati értékpapírok piacán két új, euróban denominált devizakötvény kibocsátás volt, 713 milliárd forint értékben. Az egy évnél rövidebb lejáratú állampapírok állománya - a kibocsátási tranzakciók egy éve tartó csökkentésének folytatásaként - áprilisban is 293 milliárd forinttal csökkent, a hosszabb lejáratúaké 473...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés