Előfizetői tartalom

Itt a Fed döntése – Történelmi gazdasági összeomlástól fél az amerikai jegybank

Portfolio
A vártnak megfelelően 0-0,25%-on hagyta az irányadó kamatot szerdán a Fed. Mivel az amerikai jegybank nem híve a negatív kamatszintnek, ezért jó eséllyel fogadni lehetett arra, hogy nem lazít tovább a márciusi két rendkívüli lépés után. A döntést követően a friss makrogazdasági- és kamatpálya-előrejelzés is megérkezett, így már tudjuk, hogy látja a kilátásokat a Fed a koronavírus-járvány kellős közepén.

Márciusban a koronavírus-járvány kitörését követően két lépésben összesen 150 bázisponttal csökkentette az irányadó kamatot a Fed. A két rendkívüli ülés között mindössze 12 nap telt el, ilyen gyors reakcióra még a 2008-as válságban sem volt példa. A nulla százalékos kamatszint elérése után elvileg jöhetne a negatív kamat, de a jegybank döntéshozói korábban többször...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés