Előfizetői tartalom

Végre emelkedésnek indult a gyerekvállalási kedv Magyarországon

Portfolio
Bár a koronavírus-járvány visszavetette a házasságkötések számát, az áprilisi népmozgalmi adatok mégis inkább kedvező folyamatokról számolnak be. A születések száma meghaladta az egy évvel korábbit, a halálozások alakulásában pedig nem látszik a járvány hatása. A gyerekvállalási kedv enyhén növekvő volt az év első harmadában Magyarországon, igaz, a növekedés viszonylagos.

2020. áprilisában 7047 gyermek jött világra, ami 150 újszülöttel, 2,2%-kal több, mint 2019 áprilisában. A növekedés ugyan nem jelentős, de a szezonálisan igazított adataink is egy lassú emelkedést jeleznek a születésszámban, vagyis a 2017 és 2019 közötti csökkenést most már bő egy éve növekvő trend váltotta fel.  2020. január–áprilisban 29 280 gyermek jött világra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés