Előfizetői tartalom

Visszaáll az első ajtós rend a BKK járatain

Portfolio
A koronavírus-járvány mérséklődésével 2020. június 15-től megszűnik a fővárosi autóbuszok és trolibuszok első részének lekordonozása, ezáltal a járművek utasterének teljes kihasználásával nagyobb távolságot tarthatnak egymástól az utasok. Újra fel lehet szállni a buszokra, trolikra az első ajtón, így ismét életbe lép az első ajtós felszállási rend azokon a fővárosi járatokon, amelyekre a járvány előtt is csak az első ajtónál lehetett felszállni.  A fővárosi közösségi közlekedés működőképességét biztosító járművezetők védelme érdekében továbbra is kérjük az utasokat: lehetőség szerint a buszokon ne a vezetőfülke közelében foglaljanak helyet. A járművezetőktől további intézkedésig továbbra sem lehet még vonaljegyet vásárolni - írja sajtóközleményben a BKK.

Az első ajtós felszállási rend újbóli életbe léptetéséről a járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan döntött a BKK és a közlekedési szolgáltatócégek, tekintettel arra is, hogy a kötelező maszkviselés megfelelő védelmet nyújt a vírus ellen. A döntés értelmében június 15-től, hétfőtől újra csak az első ajtón lehet felszállni arra a mintegy 220 nappali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés