Előfizetői tartalom

Százmilliókat taszít szegénységbe a koronavírus, akiken sürgősen segíteni kell

Portfolio
A koronavírus-járvány azoknak okozza a legnagyobb fájdalmat, akik már előtte is a legsérülékenyebbek voltak, a mostani válság a jövedelmi egyenlőtlenségek emelkedéséhez vezethet – írta a héten Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója. Éppen ezért szerinte a gazdaságpolitikai döntéshozóknak mindent meg kell tenni, hogy a kilábalás minél szélesebb körű legyen, a társadalom egésze élvezze az előnyeit.

Százmilliók szegényedhetnek el Becslések szerint világszerte százmillió embert fenyeget az extrém szegénység a jelenlegi válság következtében, a koronavírus-járvány az utóbbi három év pozitív eredményeit törölheti el egycsapásra – kezdi az IMF blogján megjelent írását Kristalina Georgieva. A fenti megállapítással a Világbank nemrég megjelent elemzésére utal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés